E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMısır'da vergi ertelemesi borsayı yükseltti---

Mısır'da vergi ertelemesi borsayı yükseltti

Mısır'da vergi ertelemesi borsayı yükseltti
02 Kasım 2016 - 18:48 borsagundem.com

Mısır'da hisse senetlerindeki sermaye kazancı vergisi uzatıldı.

BORSAGUNDEM.COM

Mısır'da hisse senetlerindeki sermaye kazancı verigisi üç yıl daha uzatıldı. Ülkedeki döviz krizini önlemek ve büyümenin zarar görmemesini engellemek isteyen Mısır, bu şekilde yatırımcıları çekme planları kurarken, kararın ardından borsa da yükseldi.

Erteleme kararının içinde bir grup vergi muafiyeti de yer alırken, kararı Yüksek Yatırım Konseyi bir duyuruyla açıkladı. Ayrıca beş yıl boyunca gelir vergisinde hafifletme uygulanacak ve bu şekilde de Mısır'ın üst kesimindeki yeni tarım ve imalat yatırımlarının önü açılacak. Hükümet tarafından planlanan yeni kent merkezlerinde de arazi satışında indirime gidilecek.

Başkan Abdel-Fattah El-Sisi'nin hükümeti bu şekilde yabancı yatırımcıları tekrar Mısır'a çekmeyi planlarken, aynı zamanda yüzde 12.2 seviyesine çıkan bütçe açığının da kapatılması bekleniyor.

Mısır hükümetinin bu kararının ardından EGX 30 Endeksi (EGX30) yüzde 1.3'lük bir artış yaşadı ve 2015 yılının ardından, sermaye kazancı vergisi ikinci kez ertelenmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)