E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da şok Türkiye kararı!---

Mısır'da şok Türkiye kararı!

Mısır'da şok Türkiye kararı!
19 Mart 2017 - 17:13 borsagundem.com

Mısır'da geçen hafta okuduğu cuma hutbesinde Hollanda'nın iki Türk bakana uyguladığı ırkçı tavrı eleştiren imamın, görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Vakıflar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Giza Vakıflar Bakanlığı yetkilisi tarafından hazırlanan raporda, geçen hafta okuduğu hutbede siyasi konulara değindiği belirtilen kentte görevli imamlardan Muhammed Abdulmabud'un üç ay görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Mısır'da yayın yapan Dream TV kanalına telefonla bağlanan Vakıflar Bakanlığı Dini İşler Genel Müdürü Cabir Tayig de Abdulmabud'un hutbenin konusu dışına çıkarak siyasi meselelere girdiğini belirtti.

Tayig, "Bize verilen bilgiye göre söz konusu imam, geçen hafta verdiği hutbede siyasi konulara girerek Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krize değindiği için hakkında açılan soruşturma sonuçlanana kadar görevinden uzaklaştırılmıştır" dedi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Öte yandan söz konusu karara tepki gösteren Eski Vakıflar Bakanı Müsteşarı Selam Abdulgavi, yaptığı açıklamada, bakanlığın kararının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Abdulgavi, "İmam, hutbede siyasi bir partiyi değil İslam ve Müslümanlara yapılan ayrımcılığa karşı onurlu bir tavır takınan Müslüman Türkiye'yi savunmuştur" dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi ve Mısır Vakıflar Bakanlığı bünyesinde görev yapan eski imam Abdulaziz Receb de görevden uzaklaştırılan imamın Müslümanların genelini ilgilendiren bir konudan bahsettiğini ifade etti.

Receb şunları söyledi:

"Minberlerin siyasileştirilmemesi gerekir. Ancak hutbeler ülkenin gündemini ve sokakta konuşulanları da gayet tabi içerebilir. Bu normaldir ve hatta gereklidir. İmam burada seçimlerde olduğu gibi bir parti propagandası yapmıyor. Hak ile batılı ortaya koymak için Müslümanların genelini ilgilendiren bir konuyu gündeme getiriyor."

Mısır'da camiler ve imamlar Vakıflar Bakanlığı'na bağlı bulunuyor. Bakanlık camilere temizlik işlerinden sorumlu bir kayyum ile sadece cuma günü namaz kıldırmak ve hutbe okumak için bir imam atıyor.

El-Ezher, Hüseyin, Amr bin As ve Seyyide Zeyneb gibi büyük camilerde cuma hutbeleri, El-Ezher ve diğer üniversitelerde ders veren İslami ilimler alanında uzman öğretim görevlileri ve profesörler tarafından okunuyor. Diğer vakit namazlarını ise halktan kişiler kıldırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özkan19 Mart 2017 23:18

    Mısır'ıbile karşısına almış Akp nasıl olacak ta Türkiye'yi düştüğü bataklıktan kurtaracak

  • MÜKELLA.19 Mart 2017 22:00

    Bırakın bu ayakları müslümanlığı bile ayaklar altına aldınız ama yüce ALLAH,ım bunların acılarını en kısa zamanda hepimizden çıkartacaktır.

  • fatih,islambul19 Mart 2017 21:49

    HELEL OLSUN İMAMA GÖREVİNİ İYİ YAPMIŞ FİRAVUN SİSİ İMAMIN TÜRKİYEYE VERDİĞİ DESTEKTEN RAHATSIZ OLMUŞ YORUMCULARDA MÜSLÜMANLIĞIN MESİNİ BİLMEDEN YORUM YAZMIŞSINIZ YAZIKLAR OLSUN

  • Bika19 Mart 2017 20:34

    İmam politikaya atılacaksa imamlığı bıraksın.

  • jale19 Mart 2017 20:03

    müslümanları kinle, öfkeyle doldurup akıllarını esir ediyrlar. öfke ile kalkan zarar ile oturur. bakınız one minut, rusya uçağı, kardeş/kalleş esed/esad

  • helal olsun mısıra19 Mart 2017 18:20

    Camide hutbede Hollanda'nın ne işi var Türkiye nin ne işi var...