E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMısır'da faiz yüzde 3 yükseltildi---

Mısır'da faiz yüzde 3 yükseltildi

Mısır'da faiz yüzde 3 yükseltildi
03 Kasım 2016 - 11:32 borsagundem.com

Mısır ekonomisindeki sıkıntılar Merkez Bankası'nı harekete geçirdi

Mısır ekonomisinde son dönemde yaşanan sıkıntıların ardından bugün Merkez Bankası piyasalara müdahale ederek, kuru dalgalanmaya bıraktı ve faizleri 300 baz puan yukarı çıkardı.
Mısır Merkez Bankası bugün aldığı karar ile sabit kur politikasından vazgeçti. Banka, döviz kurunun piyasadaki arz ve talep tarafından belirleneceğini bildirdi.
Merkez Bankası ayrıca faiz oranlarına da müdahale ederek, gösterge niteliğindeki gecelik mevduat faizi yüzde 11,75'ten yüzde 14,75'e,gecelik borç verme faiz oranını yüzde 12,75'ten yüzde 15,75'e ve operasyon faiz oranını yüzde 12,25'ten yüzde 15,25'e çıkardı.Ülkede bugün Emirates NBD ve Markıt tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki ay 46,3 seviyesinde olan satın alma yöneticileri endeksi(PMI), Ekim ayında 39 aylık en düşük rakamı olan 42,0 puana
kadar indi.
Kıdemli ekonomist Jean-Paul Pigat, Ekim ayı anketinin firmalar için daha sıkıntılı bir dönemi yansıttığını söyledi.
Mısır'da son 3 yılda 3 hükümet iş başına geldi, ancak uygulanan ekonomik politikalar etkisini göstermedi. Süveyş Kanalı gelirlerinin azalması ve turimde yaşanan gerileme ekonomide sıkıntıların artmasında etkili oldu.
Mısır Dışişleri Bakanlığı, dün Avrupa Birliği'nden (AB) ekonomik yardım talebinde bulundu.
Mısır'da yıllık bazda enflasyon yüzde 14,1 seviyesinde bulunuyor. Bankacılar, Mısır MB'nin aldığı bu karar sonrasında 8,86-8,88 seviyelerinde olan ABD Doları/Mısır Paundo paritesinin 13'e kadar
yükselmesini bekliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)