E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMısır'da enflasyon 30 yılın zirvesinde---

Mısır'da enflasyon 30 yılın zirvesinde

Mısır'da enflasyon 30 yılın zirvesinde
10 Mart 2017 - 10:59 borsagundem.com

Mısır'da şubat ayı enflasyonu bir önceki aya göre yüzde 2,7 artarak son 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Mısır Kamu İstatistik Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede enflasyon şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 artarak 31,7'ye çıktı. Bunun, Mısır'da son 30 yılda görülen en yüksek enflasyon seviyesi olduğu ifade ediliyor.

Ülke para birimi cüneyh de mart ayının ilk haftasında tekrar değer kaybetmeye başladı. Serbest piyasada ABD doları 18,15 cüneyhe kadar yükseldi.

Dolar kuru aralık ayında 20 cüneyhe çıkarak rekor kırmış, Merkez Bankasının müdahalesinin ardından şubatta 15,7'ye gerilemişti.

Hükümetin Kasım 2016'da cüneyhi dalgalanmaya bırakma kararından sonra ülke para birimi dolar karşısında hızla değer kaybetmişti.

Mısır'da 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından bazı yatırımcılar ülkeyi terk etmiş, Rus yolcu uçağının Ekim 2015'te Sina Yarımadası'nda düşmesinden sonra Rusya'nın Mısır'a uçuşları iptal etmesi de ülkenin turizm gelirlerini azaltmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)