E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMipaz arazileri için yasal süreç başlattı---

Mipaz arazileri için yasal süreç başlattı

Mipaz arazileri için yasal süreç başlattı
03 Ocak 2018 - 09:39 borsagundem.com

Mipaz'ın Pendik'te bulunan arazilerine ilişkin Nazım İmar Planı yayınlandı ancak bazı sorunlar nedeniyle Mipaz dava açtı

Mipaz'ın Pendik'teki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yolu üzerinde bulunan arazisine ilişkin olarak Nazım İmar Planı geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. 

Nazım İmar Planı incelendiğinde Mipaz'ın arazisinin büyük bir kıısmı kullanılamayacak şekilde dizayn edildiği ortaya çıktı.

Bu durumdan dolayı Mipaz gerekli yasal ve hukuki itirazlarda bulundu.

Şirketin arazilerinin olduğu yerler şöyle:
 

ŞİRKETTEN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Şirketimiz‘in finansal raporunun ilgili dipnotlarında detaylı olarak açıklanan ve finansal tablolarında "yatırım amaçlı gayrimenkuller" altında takip edilen, İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurtdoğmuş Köyü'nde kain 1154 ve 1155 sayılı iki ayrı parselden oluşan 2.238.207 m² mesahalı çiftlik arazisi vasıflı gayrimenkulü ("Gayrimenkul") de kapsayan NİP-22054 PİN Numaralı 1/5000 Ölçekli Pendik İlçesi Yenişehir Mahallesi'nin bir kısmı ile Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleri "Nazım İmar Planı"nın, 06.12.2017 tarihinde askıya çıkmış olduğu 07.12.2017 tarihli Özel Durum Açıklamamız vasıtasıyla daha önce kamuya duyurulmuştu.

Söz konusu "Nazım İmar Planı" incelendiğinde; bahse konu "Gayrimenkul"ün %30'luk kısmının ‘Belediye Hizmet Alanı' olarak ayrıldığı; kalanın önemli bir kısmının ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' ve nispeten daha küçük bir kısmının ise ‘Jeolojik Açıdan Özel Önlem Gerektiren Alanlar' lejantı şeklinde tanımlandığı görülmektedir. Anılan "Nazım İmar Planı"ndan; Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' lejantı alt fonksiyon olarak ayrılan kısmın %23'ünün ‘Arboretum', %25'inin ‘Rekreasyon Alanı', %10'unun ‘Ağaçlandırılarak Korunacak Alan', %2'sinin ‘Fuar Alanı', %5'inin ‘Hobi Bahçeleri', %5'inin ise ‘Kamping Alanları' olacak şekilde planlanmış olduğu ve bu kısımlar için ortalama 0,04 oranında ve 1 katı geçmeyen prefabrik yapılaşma hakkı tanındığı anlaşılmaktadır.

"Nazım İmar Planı"nda öngörülen lejant ve fonksiyonların hukuka, planlama ve şehircilik ilke ve esaslarına aykırılıklar içermesi ve ayrıca mülkiyet hakkını ihlal edici nitelikte olması nedenleriyle ve ilaveten söz konusu "Gayrimenkul" için konut alanları lejantı tanınması talebiyle, bahse konu "Nazım İmar Planı"na 2 Ocak 2018 tarihinde gerekli yasal ve hukuki itirazlar süresi içersinde yapılmıştır. Konu ile ilgili gelişmeler oldukça, ilgili mevzuata uygun olarak, kamuya gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 90,45
En Yüksek: 92,80
En Düşük: 85,50
Değişim 6,16 %
FK: 0,00
PD / DD: 10,94
İşlem Hacmi 89.516.462
Toplam Adet: 1.001.694
Ağırlıklı Ort.: 89,37
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • geçmiş olsun 03 Ocak 2018 09:56

    bu saatten sonra bu beledıyelerden yüksek imarlı konut imarı almak zor.hatta bu arazıye daha da zor.bu dava da 5 yıl sürer .zaten 2 masa 2 sandalyeli sirkettti.tek dayanağı bu arazı idi onunda onu kapalı.