E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMilyarderler dünyasında 40 Türk! Murat Ülker ilk 500'de---

Milyarderler dünyasında 40 Türk! Murat Ülker ilk 500'de

Milyarderler dünyasında 40 Türk! Murat Ülker ilk 500'de
06 Mart 2018 - 16:43 borsagundem.com

Forbes, bu yıl 31’inci defa yayımladığı “Dünya Milyarderleri” listesini açıkladı. 40 Türk’ün yer aldığı listede Türklerin toplam serveti 72,4 milyar dolara yükseldi.

Forbes Türkiye’nin geçen hafta açıkladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde dolar milyarderi olarak yer alan 40 Türk, Forbes’un ABD’de açıkladığı “Dünya Milyarderleri” listesinde de yer aldı.

4,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olan Murat Ülker dünya sıralamasında 422’inci oldu. İlk 500’de yer alan tek Türk olan Ülker’i, 4 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ikinci ismi Erman Ilıcak dünyada 550’inci sırada yer alarak izledi. Hüsnü Özyeğin, Osman Kibar, Mustafa Küçük, Rahmi Koç, Semahat Arsel ve Şarık Tara ise dünyanın en zengin ilk 1000 milyarderi arasında yer aldı. Listede 1 milyar dolarlık servete sahip olan isimler Türk milyarder Olgun Zorlu ile birlikte 2124’üncü sırada yer aldı. Bu yıl ilk kez dünya milyarderleri arasında yer alan Tosyalı Holding’in patronu Fuat Tosyalı 1,4 milyar dolarlık servetiyle listeye 1650’inci sıradan girdi. Kardeşleri Ayhan ve Fatih Tosyalı ise 1,3 milyar dolarla 1756’ıncı sırayı paylaştı. Ayrıca Polimeks İnşaat’ın kurucusu Erol Tabanca da 1,3 milyar dolarlık servetiyle 1756’ıncı sırayı paylaşan isimlerden oldu.

Türk milyarderlerin arasında servetlerini yurtdışındaki girişimlerine borçlu olan isimlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. ABD’de kurduğu yoğurt markası Chobani ile listede yer alan Hamdi Ulukaya’nın serveti 1,8 milyar dolara yükseldi. Listeye geçen yıl giren biyoteknoloji şirketi Samumed’in kurucusu Osman Kibar, servetini 800 milyon dolar artırarak 2,8 milyar dolara çıkardı.ABD’de kurdukları Sierra Nevada Corporation ile NASA’nın uzay istasyonuna kargo taşıyan Eren ve Fatih Özmen çifti, 1,5’er milyar dolarlık servetle (toplam 3 milyar dolar) ilk kez dünya milyarderleri arasında yer aldı. İngiltere’de kurup 2004’te ABD’ye taşıdığı şirketi Comodo ile İnternet güvenliğinin tüm alanlarını kapsayan çözümler sunan Melih Abdulhayoğlu da 1,6 milyar dolarla ilk kez listede yer alan Türklerden.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)