E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli uçak ve tanklar için müthiş hamle---

Milli uçak ve tanklar için müthiş hamle

Milli uçak ve tanklar için müthiş hamle
16 Nisan 2018 - 04:59 borsagundem.com

3 milyar TL’lik yeni bir teşvikle dünyanın en ileri ince döküm teknolojisi hayata geçirilecek. 3 yılda tamamlanacak yatırımla 35 bin kişiye istihdam sağlanacak ve yerli uçak ve tank üretimine başlanılacak

Ekonomi Bakanlığı tarafından, Kibar Holding'in şirketi Assan Alüminyum'a verilen teşvikle dünyanın en ileri ince döküm teknolojisi hayata geçirilecek. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 35 bin kişiye ek istihdam sağlayacak teşviklerle ilgili konuştu.

ÖZEL ALAŞIMLI MALZEMELER ÜRETİLECEK

Assan'ın aldığı teşvikin ileri teknolojiye dayalı özel alaşımlı malzemeler üretmek için yapıldığını aktaran Kibar, yatırım tutarının da 3 milyar liranın üzerinde olduğu bilgisini verdi. Tesisin, uçak ve tankların gövdelerinde kullanılan özel alaşımlı malzeme üreteceğini aktaran Kibar, bu çalışmanın milyar doları bulan ithalatı bitireceğini vurguladı.

"BU ALANDAKİ AÇIĞI KAPATACAĞIZ"

Kibar, "Bu tür ileri teknoloji içeren malzemeler için her türlü bilgi birikimine sahibiz. Fabrikayı Sakarya'da yapacağız. Alüminyum ağırlıklı, yeni alaşımların yapılacağı bir fabrika kurmayı planlıyoruz. Yüksek teknolojiyle bütün alaşımları yaparak Türkiye'nin bu alandaki açığını kapatacağız" diye konuştu.

YATIRIM 3 YILDA TAMAMLANIR

Çok stratejik bir yatırım yaptıklarının bilgisini veren Ali Kibar, "Uçak ve tank gövdesinde kullanılan malzemeleri üretecek bir yatırım yapıyoruz. Bu yerli uçak projesine de büyük katkı sağlayacak. Bu tür üretimler şu anda bizde yapılamıyor" diye konuştu..

Milli uçak gemimiz 2019’da yüzecek

Assan Alüminyum şirketinin dünyanın en ileri 'ince döküm' teknolojisine sahip olduğunu söyleyen Kibar, "Bunu yerlisi, yabancı herkes bizden kopyaladı ama aslı gibi olmadı. Bu bilgiyi de yeni projede kullanacağız. Temel attıktan sonra 3- 3.5 yıl içerisinde bu yatırımı tamamlayacağız" şeklinde konuştu..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iso16 Nisan 2018 12:10

    Tanka dizel motor yapamadınız... 2013'de hani yerli ve milli yolcu uçağı göklerdeydi? Hava alanında uçağı bekleyen akp'liler hala bekliyor 8 yıl geçti :) Nasıl olsa yalan parayla değil... Kademe kademe öğrene öğrene gitmeden hiç bir şey olmazzzzz... know-how'ı oluşturman gerek öncelikle

  • cafer16 Nisan 2018 15:41

    Size katılıyorum .Yutana Almanya bizi kıskanıyor diye yutturuyorlar.Lafla her şeyi üretiyorlar.Salolar bileti yanlış yerden almışlar ki uçaklar başka yere iniyor.

  • Cafer K.16 Nisan 2018 11:40

    Keşke böyle bir şey başarılsada gurur duysak.Ama Motoru üretmeden,teknolojik yazılım geliştirip üretmeden montaj üretimi bir şey getirmez. Bu yerli oto ,tank ve uçak için geçerli. Tank örneginde gördük,motor üretimi ülkemizde üretilmedigi için gerçekleşemedi. Sadece lafda tank ve uçak ürettik.

  • erol g.16 Nisan 2018 10:57

    Anka insansız hava aracının motoru da ithalmiş MOTOR VEYA EN KÜÇÜK PARÇASI İTHAL OLURSA ÜRETİM ADEDİ AÇISINDAN DIŞ ÜLKEYE BAĞIMLI OLACAĞIZ DEMEKTİR kullanacağımız çeliğimiz kalitesiz ise bir süre ham çelik ithal edilir elektrik kablolarımız kalitesiz ise kaliteli kablo ithal edilebilir ama bu malzemelerin tank/uçak/helikopter yapımında kullanacağımız açıklanmaz YILLAR GEÇTİKÇE İTHAL MALZEMELERDEN DE DAHA KALİTELİ MALZEMELER ÜRETİLİP DÜNYANIN EN KALİTELİ TANKI/TOPU/UÇAKLARINI ÜRETİR HALE GELİRZ

  • memo4516 Nisan 2018 10:39

    günaydın neden motoru dışarıdan alıp sadece montaj yapıyoruz yaptıgımız birşey yoooookkkk

  • Gökhan Çetinoğlu16 Nisan 2018 10:11

    Yatırımda 1. önceliğimizin silahlanma olması ülkemizi zayıflatır. ABD nin Bütçesi 20 Trilyon Dolar / Silahlanmaya ayırdığı 611 Milyar Dolar. Türkiye nin ise 800 milyar dolar bütçesi ve silahlanmaya ayırdığı 15 milyar. Sıralamada, arada her ikisi içinde 15 ülke var! Bu tablo , gücümüzü, enerjimizi, teşvikleri bize getirisi olacak yatırımlara harcamamızı gerektiğini açıkça göstermektedir. Türk Tekstili bir dünya değeri idi. Şimdi esamesi okunmuyor. Bizim okul yıllarımızda Anadolu tahıl ambarı olarak geçerdi. Şimdi her gıda maddesini ithal etmek zorunda kalıyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili, her mevsimi yaşayan, yıllık güneş alma miktarı dünya ortalamasının üstünde olan ülkemizde bir diğer önemli gücümüz yenilenebilir enerji kaynakları olmalı!

  • analist16 Nisan 2018 09:19

    savunma sanayine bu kadar yatırım iktidarları yerinden eder örnek rusya afganistana girdi preostorik a liberalizm hortladı. merlezin rezervi 89 milyar brüte düşmüş kullanılabir rakkam 29 milyar dolar

  • KILIÇ16 Nisan 2018 08:33

    SAVUNMAMIZA AGIRLIK VERİLMESİNDE ÇOK GEÇ KALINMIŞ OLMAKLA DOGRU BİR YOLDA OLDUGUMUZU TAHMİN EDİYORUM UZUN MENZİLLİ FÜZELER YAPIMINA AGIRLIK VERİLMELİ GÜÇLÜ SİLAHIN VARSA GÜÇLÜSÜN VE SÖZÜN DİNLENİR.

  • Bika16 Nisan 2018 07:16

    Motoru yerli olmayan hiçbir araç milli olamaz.

  • Vatan Sever16 Nisan 2018 07:02

    silaha önem vereceğimize eğitime önem vermeliyiz, Yurtta sulh Cihanda Sulh.

  • Hakan16 Nisan 2018 08:18

    Sen bu kafayla fazla yaşamazsın...etrafin ares çemberi sen barıştan bahsediyorsun tipik sosyalist kafa...

  • ORHAN AK16 Nisan 2018 07:41

    SAVAŞMA SEVİŞ GİBİ OLMUŞ.AMA DÜŞMAN TECAVÜZE GELİYOR