E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli Piyango ihalesinin tarihi belli oldu---

Milli Piyango ihalesinin tarihi belli oldu

Milli Piyango ihalesinin tarihi belli oldu
04 Mayıs 2016 - 10:52 borsagundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango ihalesi hakkında detayları paylaştı. İhale için ilk teklifler 5 Ağustos'ta alınacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan Milli Piyangoözelleştirmesine ilişkin açıklamalar geldi.

Basın toplantısı düzenleyen Ağbal, “Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının devredilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Pazartesi yapılan bakanlar kurulunda lisans değerlendirmesi onaylandı.

İLK TEKLİFLER 5 AĞUSTOS'TA

6 Mayıs Cuma günü ilana çıkmayı 5 Ağustos'ta ilk teklifleri almayı planlıyoruz. Önceki ihale imtiyaz hakkı devri olarak planlanmıştı, yeni lisans hakkı ihalesi özel hukuk sözleşmesi ihalesi olarak düzenlendi.

YÜZDE 20 PEŞİN ÖDENECEK

Yeni ihale için şartnamede önemli değişiklikler yaptık. Aynı oyun için bir kez olan çekiliş hakkı yeni ihalede ikiye çıkarıldı. Yapılan düzenlemeler ihaleye katılımı artıracak. İhaleyi alan şirket peşinat tutarını yüzde 20 olarak ödeyebilecek.”

İHALE SÜRECİNDE NELER YAŞANMIŞTI

* 15 Temmuz 2014: Milli Piyango ihalesini Net-Hitay Ortak Girişim Grubu 2 milyar 755 milyon dolara kazandı.

* 22 Aralık 2014: Net Holding, 26 Şubat 2015 tarihinde lisans sözleşmesini imzalamak üzere, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na davet edildiğini duyurdu.

* 26 Şubat 2015: Net-Hitay Ortak Girişim Grubu lisans sözleşmesini imzalamak için ek süre talep etti.

* 10 Mart 2015: İhalede Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu’na lisans sözleşmesi imzalamak için verilen süre 15 Nisan’a kadar uzatıldı

* 14 Nisan 2015: Net Holding, lisans sözleşmesinin imzalanmayacağını ve ek süre istediğini bildirdi.

* 15 Nisan 2015: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Milli Piyango’da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak” dedi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gürbüzcan hüzünlü04 Mayıs 2016 11:11

    Yapılan özelleştirmeye cazinolar eklenseydi çok büyük bir paranın kasamıza girmesi mümkün olurdu. Ancak nerede bu konuları düşünecek yürekli yöneticiler:Cazinoları açarak buralarda çeşitli moda, revü, pandomim, kısa oyunlar , eğlenceli yarışmalar müzik gösterileri konularak ülkemizde olmayan bir EĞLENCE TURİZMi gerçekleştirilir. İnternet sayesinde. cazinolar evimizin içinde zaten kuruldu . o kadar ki cep telefonları ile de oynanma durumuna düştü. . Devlet cazinoları denetleme imkanına sahip olduğu gibi buralardan vergi alma imkanına da sahip olacaktır.Cazinoların açılması belki az da olsa turizme katkısı sağlanabilir. .Kıbrıs'a kumar oynamak için gidişi önleyerek ,ülkemizin Turizmine de ayrıca az da olsa bir destek sağlanabilir. Bu konulardan ilgililerin haberi yok mu?