E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMilli maçta yine yayın krizi---

Milli maçta yine yayın krizi

Milli maçta yine yayın krizi
28 Mayıs 2015 - 00:42 borsagundem.com

​A Milli Futbol Takımımız'ın 28 Mart'ta oynadığı Hollanda maçında yaşanan 'yayın krizi' yine karşımıza çıktı

Ay yıldızlıların 8 Haziran'da Bulgaristan ve 12 Haziran'da Kazakistan ile yapacağı karşılaşmalar Türkiye'de hiçbir televizyon yayınlanmak istenmiyor. 

A Milli Futbol Takımımız'ın 28 Mart 2015'te Hollanda ile oynadığı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesinde Türkiye'de 'yayın krizi' yaşanmıştı... 

Bunun sebebi ise, 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası eleme maçları ile A Milli Takım'ın özel karşılaşmalarının yayın haklarını elinde bulunduran Show TV'nin, ekonomik gerekçelerle karşılaşmaları yayınlamaktan vazgeçmesi idi. Karar, Show TV'nin yönetimini üstlenen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri tarafından alınmıştı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN 'GEÇİCİ' ÇÖZÜM

Hollanda-Türkiye maçının televizyondan yayınlanmayacağı kararı medyaya yansıyınca tüm futbolseverler büyük tepki göstermiş, UEFA'nın böyle bir durumda Türkiye'ye ağır cezalar vereceği gerçeği ortaya çıkınca, sorunun çözümü için devreye hükümet girmişti. Sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın girişimleriyle yayın gerçekleşti. Ancak Bakanlığın girişimi 'kalıcı' değil 'geçici' idi. Aynı problemin tekrar yaşanmaması mümkün değildi. Nitekim yaşanacak da...

ÖZET GÖRÜNTÜLERİ BİLE YAYINLANAMAYACAK

A Milli Takımımız 8 Haziran'da Bulgaristan ile 'özel', 12 Haziran'da da Kazakistan ile 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçı oynayacak. Ve bu iki karşılaşma şu an itibariyle Türkiye'de televizyondan yayınlanmayacak. Sebebi ise, başta da ifade ettiğimiz gibi Show TV yönetimini üstlenen TMSF yetkililerinin 'ekonomik' gerekçeleri. Eğer yetkililer devreye girmezse 8 Haziran'daki Türkiye-Bulgaristan ve 12 Haziran'daki Kazakistan-Türkiye maçları, 'bırakın' naklen yayını, özeti dahi gösterilemeyecek.

UEFA İKİNCİ KEZ UYARI MEKTUBU GÖNDERDİ

Bu arada Hollanda-Türkiye maçındaki yayın krizi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'na uyarı mektubu gönderen UEFA'nın 'yayın bedelleri' konusunda yeni bir mektup daha gönderdiği ortaya çıktı. Yayıncı kuruluştan 'ödemelerin yapıldığına dair' belge isteyen UEFA'nın, belgelerin gelmemesi durumunda Türkiye'ye yayın sinyali vermeyeceği belirtildi. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)