E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilletvekillerine implant kıyağı---

Milletvekillerine implant kıyağı

Milletvekillerine implant kıyağı
24 Şubat 2018 - 13:16 borsagundem.com

Son yayımlanan yönetmelikle milletvekilleri ve ailelerine uygulanan 'implant kıyağının' kapsamı genişledi. Ağız başına 8 olan beleş implant kontenjanı 12'ye çıkarıldı

TBMM Sağlık yönetmeliği değiştirilerek bugün yayınlandı ve 550 Milletvekili ile, eski milletvekili, dışarıdan atanan bakanlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ücretsiz diş implant hakkı, 8'den 12'ye çıkarıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, işitme cihazı ile gözlük camı ve çerçevesine ödenen fiyatlar da yeniden belirlendi. Gözlük çerçeve fiyatı 350 lira, gözlük bir çift cam fiyatı 200 lira, işitme cihazı her bir kulak için 3 bin lira, işitme cihazı tamir ücreti 250 lira olarak tespit edildi. İmplant başı 500 lira olan malzeme ücreti de bin liraya yükseltildi.

YARGI DA VAR

Meclis'in ücretsiz tedavi hakkı, 13 bin 500 eski ve yeni vekil ile, ailelerinin yanı sıra Danıştay ve Yargıtay üyelerini de kapsıyor. Son KHK ile milletvekillerinin yararlandığı sağlık hizmeti kapsamına alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ve bunların emeklileri ile aileleri için de 12 implant, kulaklık ve gözlük hizmeti ücretsiz olacak. Fiyat artışları her yıl güncellenecek.

Yeni yönetmelik ile şu hüküm getirildi:

– Hak sahipliği süresince her bir çene için en fazla altı adet kemik içi implant bedeli ödenir. İmplant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlık ile hassas tutucu malzeme bedelleri TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir ve TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. İmplant malzeme bedelleri ile hassas tutuculu protezlerde kron işleme için ayrıca bir ödeme yapılmaz

GÖZLÜK VE KULAKLIK

Gözlük camı ve çerçevesi için ödenecek azami miktar TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir. Bu tutarlar TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Gözlük camları, en az 0.5 diyoptrilik değişiklik olması ve reçete edilmesi halinde Kurumca ödenir. Uzman hekim reçetesi ile işitme cihazı kullanması gereken hak sahiplerinin aldıkları cihazın bedelleri ile cihazın bozulması halinde tamir ücretleri TBMM tarafından ödenir. 5 yıldan önce yenilenen, işitme cihazlarının bedelleri ödenmez.”

13 BİN 500 KİŞİYİ KAPSIYOR

Meclis’in ücretsiz tedavi hakkından toplam 13 bin 500 kişi yararlanacak. 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Danıştay ile Yargıtay üyelerinin de tedavi giderleri TBMM üyeleriyle eşitlenmişti. Artık bu iki kurum üyeleri ve yakınları, 12 implant yaptırdıklarında parasını Yargıtay-Danıştay ödeyecek.

VATANDAŞIN 4 HAKKI VAR

SGK vatandaşlara ise 4 adet implant yaptırma hakkı tanıyor. Devlet hastanelerinde yaptırılan implantların kalitesi ise üst düzey değil. Devlet hastanelerindeki implantlar, kullanılan malzemenin kalitesine göre farklılık gösterebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalet26 Şubat 2018 20:32

    Bence 32 dişlerinin birden yapılması daha mantıklı.Ne enayi halkımız var diye gülerken güzel görünmeleri lazım.Bizde bir dolgu yaptırmak için devlet hastanelerinde günlerce sıra bekleyelim.Ama vekillerimiz kollarını kaldırırken bir asgari ücretlinin saatlerce karın tokluğuna çalışırken yorulduğundan daha fazla yoruluyor.Bu insanların hakları onlara haram zıkkım olsun.

  • misafir 25 Şubat 2018 00:21

    Millete sefer görev emri olanlar hazır olsun ölmeye densin kendilerine milletin temsilcisi yim milletin iradesiyim ben diye millet adına burdayım diyip milletin vergisiyle böyle kiyaklar yapsın eğer bir ilahi adalet varsa elbet bir gün adelet yerini bulacaktır

  • MERT24 Şubat 2018 23:46

    BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM BENİM VERGİLERİMLE MİLLET VEKİLLERİNE İMPLANT YAPILIYOR BU DÜNYADADA ÖBÜR DÜNYADADA ZEWEHİR ZIKIM OLSUN VERGİLERİMİZİ MİLLETVEKİLLERİ TEDAVİSİNDE KULLANIYORLAT İNŞALLAH BUNLARDAN CIKAR EMEKLİ MEMUR ACINDAN ÖLÜYOR

  • Tekaüt24 Şubat 2018 22:00

    Ne yazayım şimdi buraya? Zamanında mutluluk çubuğu taktırıp parasını SSK'ya ödetmediler mi? Biz emeklilerin evi kira olanların aldığı maaş ancak ev kirası ve yakıt su giderlerini karşılıyor! Lakin efendilerin parası yokmuş gibi tüm sağlık harcamalarını SGK ödetiyorlar yasayla... KISACA BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDECEK... Bize gelince bu dünyaya fakir geldik fukara olarak gideceğiz ebedi dünyaya... (EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 935 TL)

  • gariban halk24 Şubat 2018 17:41

    haram zift katran olsun.burunlarından fitil fitil gelsin inşallah.millet açıktan kırılırken bunlar bilmiyor ki toplanan paraları nasıl yesinler.

  • bir yorum24 Şubat 2018 16:10

    Kardeşim benimde ağzımda dişlerimin yarısı yok.Bu nasıl bir adaletsiz bir durum.Devlet bütün Türk halkına aynı imkanları sunmalıdır.Böyle bir adalet olmaz.Milletvekillerine var vatandaşa yok.Bakın sayın yetkililer tüm hastalıkların başı diş ve diş eti hastalıklarıdır.Yani devlet vatandaşın dişlerine bakım yaptırdığında katrilyonlarca para devletin kasasında kalacak demektir.Bunu düşünemiyormusunuz.TÜM TÜRK HALKINA MİLLETVEKİLLERİNE SUNULAN BU İMKANI SUNUN KARDEŞİM.O milletvekilleri benden zırnık oy alamazlar benden söylemesi.

  • Ckync24 Şubat 2018 15:57

    Yiyin yiyin agalar....aksirincaya kadar tiksirincaya kadar yiyin.

  • tilki24 Şubat 2018 15:33

    az bile 32 yapsınlar

  • selim atak24 Şubat 2018 14:52

    işte ülke de millet makarna yerse bunlar başımızdan eksik olmaz

  • erol g 24 Şubat 2018 14:01

    ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BİR UYGULAMA İMPLANT HER SOSYAL GÜVENLİK MENSUBUNA EŞİT ORANDA UYGULANMALIDIR EMEKLİ OLMADAN ÖNCE ÖNCE İZMİR DİŞ HASTANESİNDE DAMAK TAPTIRMAK İSTEDİM BAYAN DOKTORUN KALIBINI ALDIĞI ÜST DAMAK TUTMADI HİÇ KULLANAMADAN YENİSİNİ ÖZELDE YAPTIRMAK ZORUNDA KALDIM eşimin köprüleri sallanıyor Cepte özel hastanenin masraflarını karşılayacak nakit tok devlet 2 devlet hastanesine gittik birinde sallanan bir dişi çektirmek için yarım gün bekledik neredeyse doktorla kavga edecektim ikinci hastanedeki doktor da emekli olacakmış başka doktora yönlendirmek istedi ama bir türlü sıramız gelmeden gün bitti SAĞLIK SİSTEMİMİZ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

  • ank24 Şubat 2018 13:41

    Onlarınki ağız anladıkta bizimkinede bir isim verseler bari

  • BERK24 Şubat 2018 23:49

    ZEHİR ZIKIM OLSUN 20 MİLYAR MAAŞ ALIYOR BİZİM VERGİLERLE İMPLANT YAPILIYOR MİLLET ACINDAN ÖLÜYOR MEMUR EMEKLİ VAY GARİBANLAR EZİLİYOR