E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'den Öğrenci Andı çıkışı---

MHP'den Öğrenci Andı çıkışı

MHP'den Öğrenci Andı çıkışı
19 Ekim 2018 - 18:26 borsagundem.com

MHP'li Erhan Usta, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararına ilişkin, "Danıştay kararının bana göre tartışılacak bir yanı yok. Bu karar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an evvel bu kararı uygulamasını bekliyoruz" dedi

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararını doğru bulduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanlığının bu kararı uygulamaya başlamasını beklediklerini söyledi. Erhan Usta, ‘Öğrenci Andı’nın öğrencilerin milli, manevi ve kültürel değerlerinin oluşumuna katkı sağlayan bir metin olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Hepimizin bildiği gibi andığımız 1933 yılından beri okullarımızda okutulan bir metindir. Danıştay kararının bana göre tartışılacak bir yanı yok. Bu karar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an evvel bu Anayasa Mahkemesi kararını uygulamasını bekliyoruz. Tabii bir kısım değerlendirmeler oldu. Ben bu değerlendirmeleri yani mahkemenin aldığı karara ilişkin bunun hukuki olmadığı veya yerindelik denetimi yaptığına ilişkin eleştirileri doğru bulmuyorum. Çünkü her karardan sonra mahkemelerin verdiği kararı tartışacak olursak bu işin sonu olmaz. Hukuk devletinde mahkeme ne karar verdiyse o karar çerçevesinde idarenin de uygulama yapması gerekir. Bu mahkeme kararı mahkeme yani elinde aidiyeti ve bağlılığı güçlendirmeyi, çocukların milli, manevi ve kültürel değeri oluşumuna katkı sağlamayı amaçlayan ve uzun yıllardır okutulan bu metinin kaldırılmasının hukuken geçerli sebeple dayanması gerektiği tartışmasızdır. Buna esasen hukuken baktığımız zaman, az önce ifade ettiğim gibi bilimsel bir gerekçesi yok. Hukuki bir temeli olmayan bir karar alarak kaldırılmıştır, mahkemede doğru yönde bir karar vermiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp Tiğin19 Ekim 2018 20:53

    Türk'üm demek ne kadar önemli.Çocuklarımıza bu andı sabah -akşam söyletmeliyiz..Adalet bakanı ve eski bakana sormazlar mı?Siz hukuk dışı beyanları hangi hakla veriyorsunuz? İnsan biraz utanır.Ayıptır bu bakan denilen adamların beyanları.Hiç hoş değil.AKP bunları kovmalıdır.

  • altay19 Ekim 2018 19:22

    yıllarca okullarda , istiklal marşı,and okutuldu ,yerli malı haftası yapıldı. sonuç, ülkesine milletine düşman olan nesıi yetişti.....bunlarla insan bu ülkeye bağımlı olmuyor...yapilacaksa başka bir şey yapılması lazım ama ne. ona kafa yorsak daha iyi olur....

  • Bika19 Ekim 2018 20:53

    Dindar ve kindar bir nesil yetiştirme amacı olan siyasi bir iktidar var 16 yıldır.

  • Yunus19 Ekim 2018 20:04

    Ülkesine düşman nesil derken kimi kastettin biz bunlarla yetiştik ülkemize düşman olmadık.

  • Bika19 Ekim 2018 18:39

    İlkokulda sınıfa girmeden önce topluca okunan and neden AKP'yi rahatsız etmişti.