E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!---

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
21 Ekim 2018 - 10:40 borsagundem.com

5 günlük hava durumu tahminlerini güncelleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Ekim Çarşamba ve 25 Ekim Perşembe günleri yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'nin raporladığı son hava durumu tahmin verilerine göre; yerel olarak yağışların yurdun batı şeridi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesinin doğusu dışında kalan tüm bölgelerde etkili olması bekleniyor. 5 günlük hava durumu tahminlerini güncelleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Ekim Çarşamba ve 25 Ekim Perşembe günleri yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisarçevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sakarya, Kahramanmaraş, Giresun, Tunceli, Malatya ve Elazığ çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sakarya, Kahramanmaraş, Giresun, Tunceli, Malatya ve Elazığ çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Uzmanlar, bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Öte yandan Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklarının 1 ila 2 derece azalması bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak öngörülen bölgede, sıcaklıkların 1 ila 2 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

DOLU YAĞDI HER YER BEMBEYAZ OLDU

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan şiddetli dolu yağışı sebebiyle Erdemli-Karaman Ayrancı yolunda kar manzaralarını andıran görüntüler ortaya çıktı. İlçeye bağlı 1600 rakımlı Toros Köyü ve çevresiyle Hacıalanı Yaylasında şiddetli dolu yağışı etkili oldu. Bazı noktalarda dolu toprak üzerinde yaklaşık 15 santimetrelik beyaz bir tabaka oluşturdu, adeta kar manzarasını andıran görüntüler ortaya çıkardı. Manzarayı cep telefonlarına kaydeden vatandaşlar şaşkınlıklarını dile getirdi. Araçlarıyla ilerleyen sürücüler yolda oluşan dolu tabakası sebebiyle zor anlar yaşadı. Şiddetli dolu yağışı bazı seralara ve içindeki ürünler ile meyve ağaçlarına da zarar verdi. Köy ve çevresindeki ekili dikili alanda hasar tespiti yapılacağı öğrenildi. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)