E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji İstanbulluları uyardı!---

Meteoroloji İstanbulluları uyardı!

Meteoroloji İstanbulluları uyardı!
20 Kasım 2017 - 16:26 borsagundem.com

İstanbul’da beklenen soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren kenti etkisi altına alan yağışlı hava rüzgar öğle saatlerinden etkisini iyice arttırdı.

Yapılan uyarıların ardından beklenen şiddetli yağış İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. İstanbul’genelinde aniden bastıran yağmur, bazı cadde ve sokaklarda trafikte yoğunluğa neden oldu.

ÖĞRETMEN EVİNİN ÇATISI UÇTU, E-5'DE AĞAÇ DEVRİLDİ

Taksim'de sağanak yağmur meydandakilere zor anlar yaşattı. Şiddetli rüzgarla birlikte Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısının bir bölümü uçtu.

E-5 Otoyolu Cevizlibağ mevkiinde ise yan yolda fırtına nedeniyle bir ağaç devrildi. O sırada otoyolda seyir halinde giden sürücüler zor anlar yaşadı. Ağaç iki aracın üzerine devrilirken, araç sürücüleri ölümden döndü. Sürücüler, "Birden rüzgardan ağaç devrildi. Zor kurtardık. Maddi hasar oluştu" dedi. Öte yandan, itfaiye olay yerine gelerek, ağacı yoldan kaldırdı. Trafikte de yoğunluk oluştu.

RÜZGAR NEDENİYLE UÇAKLAR PAS GEÇTİ
 
Bu arada İstanbul'da yağışın yanı sıra rüzgar da etkisini artırdı. Atatürk Havalimanı'nda uçakların iniş ve kalkışı için pist değişikliği yapıldı ve bu nedenle inişlerde kısa süreli gecikmeler yaşandı. Gelen uçaklar ortalama 10-15 dakika havada tur attıktan sonra iniş alabiliyorlar. Rüzgarın etkisini artırdığı anlarda ise Türk Hava Yolları'nın altı uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldığı öğrenildi.

HAVADA ZOR ANLAR 

Şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inen ve kalkan uçaklar zor anlar yaşarken pistlerin yönü değiştirildi. İniş ve kalkışlarda yaşanan sorunlar nedeniyle seferlerde ortalama 10-15 dk gecikmeler yaşanırken, Türk Hava Yolları'nın rüzgar nedeniyle pas geçen 6 uçağı ikinci denemelerinde sorunsuz bir şekilde indi.

Öte yandan, şiddetli rüzgarın etkisiyle uçakların gökyüzünde beşik gibi sallandığı görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)