E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakMetal Yapı Katar'da fuarda satış yapacak---

Metal Yapı Katar'da fuarda satış yapacak

Metal Yapı Katar'da fuarda satış yapacak
28 Nisan 2017 - 08:59 borsagundem.com

Metal Yapı Konut, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey By Qatar Fuarı’nda mevcut ve yeni yatırımlarını yabancıların beğenisine sundu

Katar’ın Türk gayrimenkul sektörü için önemli bir pazar olduğunu belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, “Katarlı yatırımcılar Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere birçok farklı ilimizle oldukça yakınen ilgileniyorlar. Bizim de Katar’daki önemli yatırımcı grupları ile uzun zamandır devam eden görüşmelerimiz vardı. Bu fuarda onlarla yeniden biraraya gelme fırsatı bulduk. Bunun dışında yeni iş fırsatları yaratma anlamında acenteler ve yatırımcılarla verimli geçen toplantılar gerçekleştirdik. Fuardaki özel toplantı salonumuzda kişiye özel sunumlar yaptık. Bu da bize avantaj yarattı. Yabancılar için ayrıcalıklı görüşmeler oldukça önemli” dedi.

FİYAT AVANTAJI

Fuarda özellikle İstanbul Tower 205 ve Blue Lake projelerinin ilgi çektiğini ifade eden Karali, “Bir yanda Türkiye’nin en iyi yatırım değerine sahip, en iyi ofis projesi, diğer yanda da özellikle Ortadoğuluların yoğun ilgi gösterdiği göl ve deniz manzarasına sahip konut projemiz, Katar’da da aynı derecede ilgi gördü. Yatırım açısından zorlu bir süreçten geçiyoruz ancak bu tarz fuarlarla Türkiye’nin gücünü ve Türkiye’ye yatırım yapılması gerektiğini yabancılara göstermiş oluyoruz. Referandum ardından ekonomik ve politik istikrarla birlikte ertelenen yabancı yatırımların tekrar geleceğini ümit ediyoruz. Ülkemizde emlak fiyatları Avrupa ülkelerine göre halen daha çok aşağı seviyede ve yatırım yapılacak en önemli lokasyonlardan bir tanesiyiz. Çünkü Ortadoğu’ya hem Müslüman olmamız hem de gelenek görenek açısından çok yakın olan bir ülkeyiz. Bu sebeple ülkemizi seviyorlar ve burada rahat ediyorlar. Önümüzdeki dönemde ertelenen talebin dış piyasada özellikle daha da artacağına inanıyorum. Biz de önümüzdeki dönem projelerimizi Ortadoğu’ya daha fazla tanıtmak hedefindeyiz. Bu pazarın önü çok açık” diye konuştu.

1 MİLYAR YATIRIM

Metal Yapı Konut, İstanbul’un önemli merkez lokasyonlarında inşaatı devam eden 7, planlaması başlayacak olan 4 projesi ile sektördeki çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin çalışmaları hakkında bilgi veren Akın Karali, “15 Temmuz sonrasında 1 milyar TL’lik yatırım yaptık. Bunlardan bir tanesi de Doğa Okulları oldu. Bunun yanında arsalar aldık ve inşaatlara başlıyoruz. Türkiye’nin 2023 hedefine, okul ve inşaatlarımızı büyüterek ek istihdam ve ekonomik katkı yapmayı amaçlıyoruz. Bu sene için hedefimiz yüzde 40 büyümek. Bir yandan yeni projelerimize devam ederken bir yandan da var olan projelerimizin şehre değer katması için çalışmalarımız hızla sürüyor. En iddialı olduğumuz projelerimizden biri olan ve İstanbul’a kazandırdığımız yepyeni ikonik bina İstanbul Tower 205. Projemizin inşaatı, yaşamın ve yatırımın merkezi Levent’te devam ediyor. “En İyi Ofis Bİnası” Ödülü’ne layık görülen İstanbul Tower 205, Empire State, Burj Khalifa gibi dünyadaki ikonik binaların yaratıcısı olan ve dünyanın sayılı mimarlık ofislerinden SOM tarafından tasarlandı. Panoramik cephe mimarisi, high-tech özellikleri ile dikkat çeken projemiz LEED Platinum kalite standardına sahip” dedi.

GÖL VE DENİZ MANZARASI

Bir diğer önemli projelerin ise Florya-Küçükçekmece sahil hattında bulunduğunu dile getiren Karali, ‘Blue Lake’ adı verilen projede 788 konut ve 22 ticari birim bulunduğunu ifade etti. Chapman Taylor imzası taşıyan projesinin Küçükçekmece Gölü’ne sıfır konumda olduğunu ifade eden Karali, “Projenin bir tarafı göl, diğer tarafı deniz manzaralı. Blue Lake’in en önemli özelliklerinden biri 16. katında dünyada eşi olmayan 6 bin 500 metrekarelik Gök Teras. Ortak kullanıma açık 3 adet sonsuzluk havuzu, 2.6 km’lik yürüyüş parkuru, yeşilliklerle çevrili dinlenme alanların yer aldığı Gök Teras; Blue Lake’i sadece İstanbul’un değil, dünyanın en özel projelerinden biri haline getiriyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)