E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'in ihalesine teklif gelmedi---

Merkez'in ihalesine teklif gelmedi

Merkez'in ihalesine teklif gelmedi
24 Nisan 2018 - 13:09 borsagundem.com

Faiz artırımı beklentisiyle birlikte Merkez Bankası'nın açmış olduğu döviz depo ihalesine teklif gelmedi

Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün 1.25 milyar dolar tutarında açtığı iki hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesine faiz artırım beklentisi nedeniyle teklif gelmedi.

TCMB, iki hafta vadeli olarak açtığı ihalede TL faiz oranını yüzde 12.75, dolar faizini ise yüzde 1.75 seviyesinde belirlemişti.

Piyasaların yakından takip ettiği ve TL'de yön belirleyici olması beklenen TCMB'nin Nisan ayına ilişkin Para Politikası Kurulu (PPK) kararı yarın saat 1400'da açıklanacak.

Üst düzey bir bankacı, ihaleye teklif gelmemesini "Yarınki PPK'dan sonra TL'nin maliyetinin artacağı beklentisi olduğunun teyidi" olarak açıklayarak, şöyle devam etti:

"PPK'da faiz artışı yapılırsa, bu ihalede TL faizi yükselecek. Banka TCMB'ye TL verdiği için faiz artışı olursa bugün yerine iki gün sonra bu ihaleye geldiğinde daha yüksek getiri alacak. O yüzden iki gün beklemeyi tercih edeceklerdir. Sonraki günlerde talep yeniden görülecektir." TCMB'nin yarın kısa vadeli faizleri, ortalama fonlama maliyetini yüzde 12.75'ten 25 ile 75 baz puan artıracak şekilde yükseltmesi bekleniyor.

Ankete katılan 15 kurumun üçü ortalama fonlama maliyetinin yüzde 12.75'te sabit kalmasını, dördü 25 baz puan artırılmasını, beşi 50 baz puan artırılmasını, üçü 75 baz puan artırılmasını bekliyor. Başka bir bankanın ALM masası işlemcisi de TCMB'den faiz artırım beklentisi nedeniyle ihaleye teklif gitmediğini söyledi. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya bu haftasonu gerçekleştirdiği PPK kararı öncesi planlı son sunumunda, "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer
unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma
yapılabilecektir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)