E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'in alacağı karar BİST'i etkileyebilir---

Merkez'in alacağı karar BİST'i etkileyebilir

Merkez'in alacağı karar BİST'i etkileyebilir
23 Mayıs 2018 - 14:32 borsagundem.com

Piyasalardaki çalkantılı dönemde yatırımcılar portföylerini nasıl yöneteceklerini şaşırdı

BORSAGUNDEM.COM

Dolar kurundaki sert yükseliş ve Borsa İstanbul'daki düşüş trendi yatırımcıları düşündürmeye başladı. Türk Lirası'nın her geçen saniye eridiği ortamda yatırım yapma kararı da zorlaştı.

Borsagundem.com, Gedik Yatırım Müdürü Üzeyir Doğan'a piyasalardaki gelişmeleri sordu.

İşte o yorum:

Gelişmiş ülke para birimlerinin yanında gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında da değer kazanan dolar karşısında TL önceki haftalarda olduğu gibi yine en fazla değer kaybeden para birimi olmaya devam ediyor. TL’deki değer kaybının küçük bir kısmını global konjonktürle değerlendirmek mümkün olsa da iç gelişmelerin bu süreçte daha etkili olduğunu görüyoruz. Özellikle bu haftaya başladığımızda düşen ABD faizleri ve güçlenen gelişmekte olan ülke para birimlerine karşın TL dolar karşısında ve neredeyse diğer tüm para birimleri karşısında hızla değer kaybetmeye devam etti. Geçtiğimiz hafta 4,49’dan kapanan Dolar/TL bugün içinde 4,9282’ye kadar yükseldi. Piyasada çok güçlü bir şekilde TCMB’nin faizler tarafında bir aksiyon alma beklentisi oluşmuş durumda. Bu beklentinin alınacak bir aksiyonla (bir faiz artışı ya da varsa sürpriz başka bir adım) kırılmadığı her gün TL’deki kan kaybı devam edecek gibi. Hisse senetleri tarafına baktığımızda ise geçtiğimiz hafta ve bu haftanın geri kalan kısmında Borsa İstanbul’un göreceli olarak güçlü kalmasının ardında er geç bu faiz artışının geleceğine yönelik beklentinin olduğunu düşünüyoruz. TCMB’nin alacağı karar ya da kararların piyasayı tatmin etmesi durumunda orta vade için kurlar tarafında zirvelerin Borsa İstanbul tarafında da diplerin teyit edildiğini görebiliriz. Buna karşın bir tarafta bugün olduğu gibi olası spekülatif ataklar diğer tarafta TCMB başta olmak üzere ekonomi aktörlerinden gelebilecek mesaj ve aksiyonlar ile olası bir baskılanma TL’nin taraf olduğu işlemlerde kısa vade için sağlıklı bir öngörü yapmayı zorlaştırıyor. Bu nedenle bu hafta için de kısa vadeli teknik seviyelerin anlamını yitireceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)