E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez PPK toplantısında nasıl bir yol izleyecek---

Merkez PPK toplantısında nasıl bir yol izleyecek

Merkez PPK toplantısında nasıl bir yol izleyecek
20 Ekim 2016 - 09:02 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda TCMB PPK kararı öncesi piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Bu sabah Fırat Kalkanı Harekatında 58. gün tamamlanırken PYD/YPG’nin bulunduğu tespit edilen bölgede 18 hedefin Türk jetleri tarafından imha edilmesi haberi ilme başlıyoruz. Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekâtıyla ilgili gelişmeler gün boyu takibimizde olacaktır.
Öte yandan ABD’de başkanlık seçimine sayılı günler kala başkan adaylarından Trump ve Clinton’un son düellosunda önde giden yine H. Clinton oldu. Her ne kadar son sözü sandıktan çıkacak olan oy söyleyecek olsa da, Trump’ın savaşı sonuna kadar bırakmayacağı ve halkın bu yöndeki kararı piyasaların yakın takibinde olacaktır.
Bugünün gündeminde iki önemli merkez bankası toplantısı ve faiz konusundaki açıklamaları öne çıkmaktadır. Saat 14:00’da TCMB PPK kararı, 14:45’te ise AMB faiz kararı açıklanacak.
Son birkaç güne kadar beklentiler Merkezin 25 baz puan daha indirim yapabileceği yönündeyken son 3 günde beklentiler TCMB’nin bu ayki toplantıda faiz indirimini pas geçebilir şekline dönüştü.
Kur savaşlarının yoğun yaşandığı bu günlerde Merkezin diğer piyasa araçlarıyla dolara müdahalesi yerine bu ay faizde bir değişime gitmeyerek doların hız kesmesini sağlayabileceği görüşündeyiz.
Daha önceki tahminlerimizde olduğu gibi Merkezin gerek ABD seçimleri gerekse bu seçimler öncesindeki Fed toplantısı ve kararını Ekim ayı toplantısında herhangi bir değişime gitmeksizin izlemede kalacağı öngörümüzün arkasındayız. 
Böylelikle yeni rekorlar kıran dolara herhangi bir direk müdahalede bulunmaksızın agresif hareketlerin önüne geçebileceğini düşünmekteyiz. Ki bu sabah dolara baktığımızda dolar endeksinin 98.000’in biraz aşağısında olmasına rağmen güne 3.0670 seviyesinden başlıyor olması da bu görüşümüzü desteklemektedir. Öte yandan aynı saatlerde AMB’nin Frankfurt’ta gerçekleştireceği toplantıda faizlerde herhangi bir değişim beklenmemekle birlikte, Draghi’nin yapacağı açıklamalar oldukça önemli olacaktır.
Brexit rüzgârının sert estiği bu süreçte İngiltere’nin bu yönde hızlı kararlar alması ve 2017’nin ilk çeyreğinde AB’den ayrılma konusuna hız vereceğini açıklaması sonrası gözler Avrupa Birliği’nin bu süreci nasıl karşılayacağına çevrildi.
Parasal genişlemenin 2017’de sona ereceği ve AMB’nin alabileceği tahvil stoku konusundaki spekülasyonlara da Draghi’nin cevap vermesi bekleniyor.
Frankfurt’ta düzenlenecek olan toplantının, Almanya’nın son dönemde gerek Wolkswagen gerekse Deutsche Bank ile ilgili haberler sarsılması sonrasında Frankfurt’ta düzenlenmesini oldukça manidar buluyoruz.
Öte yandan piyasalar petrol üreticilerinin arz miktarını sınırlandırması konusunda Kasım ayında anlaşmaya gidebileceklerine dair iyimserliği satın almaya devam ediyorlar.
Çin sanayi üretimi verisinin moralleri bozması ancak Çin büyümesinin bozulan moralleri telafi etmesi sonrasında petroldeki bu yükselişler piyasaların yüzünü güldürdü. Bu ara Suudi Arabistan’ın gelişen piyasalarda bugüne kadar en büyük rakam olan 17.5 milyar dolarlık tahvil ihracı planladığını da hatırlatalım.

A1 Capital

Küresel piyasalar Clinton beklentisi ile yükseldi

 

Fed'in faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)