E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez iki kere daha faiz artırabilir---

Merkez iki kere daha faiz artırabilir

Merkez iki kere daha faiz artırabilir
15 Aralık 2017 - 09:33 borsagundem.com

JP Morgan, Merkez Bankası'nın faiz artırımına devam edeceğini belirtti

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü toplantısından çıkan kararları değerlendiren JP Morgan, geç likidite penceresi (GLP) faiz oranında  yapılan 50 buz puanlık artırımın beklentilerin gerisinde olduğunu  belirtti.
GLP'nin 100 baz puan artırılacağı yönünde piyasada genel bir bekleyiş olduğunu hatırlatan JP Morgan, beklentinin gerisinde kalan faiz  artırımının nedeni olarak global risk ortamında toparlanmayı ve Türk Lirası'nın son dönemdeki güçlenmesini işaret etti.
Alınan karararın TCBM'nin proaktif politika çerçevesinden yerine  reaktif politikayı tercih ettiğini gösterdiğini belirten JP Morgan, Türk Lirası'nın baskı altında kalması veya kredibilitenin daha da  erezyonu uğraması durumunda daha fazla faiz artırımı yapılmasını muhtemel  olduğunu savundu.
"Biz gelecek iki toplantıda (Ocak ve Mart) 50'şer baz puanlık  iki faiz artırımı bekliyoruz" ifadelerini kullanan JP Morgan,  sıklık ve büyüklüğün piyasa reaksiyonu ve enflasyon görünümüne bağlı  olacağını vurguladı. JP Morgan yaptığı değerlendirmede, "Eğer baskı  çok güçlü olur ise bir faiz artırımı 100 baz puan olabilir. Bunun  tersi olarak güçlü global güven ve istikrarlı lira TCMB'yi faiz  artırımlarını ertelemeye, Ocak ayını pas geçmeye cesaretlendirebilir" yorumlarına da yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.15 Aralık 2017 11:53

    Merkez bankamız işsizlerimizin iş bulabilmesi için ilk toplantısı da faizleri düşürüp tl ye olan talebi arttırmalı dövize olan talebi azaltmalıdır