E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Merkez faizi önümüzdeki aylarda da değiştirmez"---

"Merkez faizi önümüzdeki aylarda da değiştirmez"

Merkez faizi önümüzdeki aylarda da değiştirmez
27 Temmuz 2017 - 15:53 borsagundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası değerlendirmede bulundu

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan kararları ve yapılan açıklamayı değerlendiren Goldman Sachs, TCMB'nin cari faiz oranlarını değiştirmeyeceğini ve sıkı şartları önümüzdeki aylarda da devam ettireceğini düşündüklerini bildirdi.
Enflasyonun Temmuz ayında geçici olarak tek haneli rakamlara inmesini acnak sonrasında tekrar yükselişe geçmesinni ve Ekim'de yüzde 11 civarında tepe yapmasını bekleyen Goldman Sachs, bunun TCMB'nin Nisan Enflasyon Raporu'ndaki projekmsiyonlarına paralel bir eflasyonist patika olduğunu savundu.
Goldman Sachs yaptığı değerlendirmede, "Negatif enflasyonist görünüm, tüm zamanlanın en yüksek seviyesindeki enflasyon beklenyişleri ve yerel yatırımcıların döviz mevduatına akışmları dikkate alındığında, TCMB'nin sıkı duruşunu önümüzdeki aylarda devam ettirmesinin gerekeceğini düşünüyoruz. Buna ek olarak, yapılacak her hangi bir gevşetmenin ilk etapta faiz indirimi yerine likidite yoluyla olması muhtemel" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)