E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'ndan flaş hamle---

Merkez Bankası'ndan flaş hamle

Merkez Bankası'ndan flaş hamle
13 Ocak 2017 - 19:08 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini 16 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere toplam 11 milyar liraya düşürdü.

TCMB tarafından yapılan duyuruya göre, gerekli görülen günlerde borsa İstanbul bünyesindeki repo pazarlarında TCMB tarafından yapılan fonlama tutarı sınırlandırılabilecek.

Duyuruda, bankaların gün sonunda kalan likidite ihtiyaçlarını TCMB'nin Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme faiz oranından limitsiz olarak karşılayabilmelerinin mümkün olduğu belirtilerek, "TCMB bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitleri 16 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere toplam 11 milyar TL’ye düşürülmüştür." ifadesine yer verildi.

Bu arada, TCMB bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitleri 11 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere toplam 22 milyar TL'ye düşürülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dingil14 Ocak 2017 11:17

    bu yıl kriz yılı. herkes ithal ürün almasın, tasarruf etsin. altın filan alın.

  • kaya14 Ocak 2017 11:16

    dolar daha da düşmez. Allah dolar borcu olanlara kolaylık versin.

  • dolar acitiyor..13 Ocak 2017 23:39

    Faiz 11 dolar 3.50 olsun...herkes razi buna..fazla vidi vidiya gerek yok

  • öğrenci13 Ocak 2017 22:21

    MERHABA !! arkdaşlar ben ülkemi milletimi seven bir iktisat öğrencisiyim ben her zaman diyorum EKONOMİSİ milli kaynaklara dayalı sanayisi olmayan geçimini, hizmet sektöründen sağlayan gelişmekte olan milletler dünya ekonomisinde söz sahibi olmazlar yarın bu milletler USD karşisında sıkıntıya girer !! USD bizim ülkemizde büyük bir yaradır ve TCMB aldığı faiz artırımı kararlarıyla repo ihalesini ertelemekle gecelik faizleri artırarak üzgünüm ama aldığı bu kararlar bu yarayı iyileştiremez sadece pansuman görevi görür faiz artırımı TL mize küresel ekonomide kataçağı değer tartışılır ve simdiye kadar uyguladığı faiz artırımlarında USD yi düşürdükten sonra usd nin cıktıgı yeri gördük inşallah yanılıırm ama bu kararla olmaz usd pazartesı 3,68 3.74 arası ışlem görür tcmb aldıgı kararla kuru carsambaya kadar bu sekılde tutar tahmınım dileğim turkıye mıllı ekonomık istarımızı kısa zamanda kazanıp sağlam sonuclar almak

  • Ahmet Aydın 13 Ocak 2017 20:44

    DOLAR PZTesi 3 55 düşer süper dolar alanın elinde patladı

  • emekci13 Ocak 2017 20:34

    gecelik faizler fırlayacak

  • Deniz13 Ocak 2017 19:41

    Nereye kadar onu merak ediyorum doğrusu