Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası sürpriz yapmadı---

Merkez Bankası sürpriz yapmadı

1 / 4
Merkez Bankası sürpriz yapmadı
23 Ekim 2014 - 14:47 www.borsagundem.com

TCMB Ekim ayında beklendiği gibi haftalık repo faizini %8.25, gecelik borçlanma faizini %7.50, gecelik borç verme faizini %11.25 ve geç likidite oranını %12.75 seviyesinde sabit bıraktı. Munzam karşılık oranları ve ROMda da bir değişiklik yok.
Karar metninde gıda fiyatlarının enflasyondaki iyileşmeyi geciktirdiğinden fakat emtia fiyatlarındaki düşüşün enflasyondaki gerileme sürecini destekleyeceğinden bahsediliyor. Ayrıca global talepteki zayıflamaya rağmen ihracatın büyümeyi canlandırdığına vurgu yapıyor merkez bankası.
FOMC tutanakları ve ABD'den gelen zayıf verilerin Fed'in erken faiz artışı ihtimali ortadan kaldırması  ve düşen petrol fiyatlarıyla son haftalarda gerileyen USDTRY faiz indirimi gelmemesi nedeniyle biraz daha gevşedi ve son dört hafta dibini gördü.
2.2250 bölgesine kadar önemli bir destek dikkat çekmiyor. Kısa vadede bu bölgeye kadar düşüşün devam etmesi sürpriz olmaz. Sonrasında ise 2.20 desteği var satıcılara karşı koyabilir. 
Erken faiz artış artık senaryodan çıkmış olsa da piyasanın temel beklentisi hala Fed'in 2015 yaz aylarında faiz artışlarına başlayacağı yönünde. Ayrıca emtia fiyatlarında düşüşün enflasyon üzerinde baskı yaratması TCMB'ye de gevşeme için alan açıyor. Yani son zamanlardaki gevşeme sonrası doların tekrar kontrolü ele almasını bekliyoruz. Gerilemede 2.20 taban olur düşüncesindeyiz.

FOREX KOÇU

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)