E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez Bankası faiz indirecek mi?---

Merkez Bankası faiz indirecek mi?

Merkez Bankası faiz indirecek mi?
05 Aralık 2018 - 09:45 borsagundem.com

Merkez Bankası 2019 yılı para ve kur politikasını açıklayacak

Gözler Merkezde 

Fitch, dünyada değerlendirmesini yaptığı bankaların 2016/3Ç'de % 33'ünün negatif görünümde olmasına karşın günümüzde bu oranın % 18'e gerilediğini ancak 2019'da gelişmekte olan ekonomilerdeki bankaların üzerinde ılımlı baskının görülmesinin beklendiğini duyurdu. Açıklamada Türk bankalarıyla beraber Umman ve Kosta Rica bankalarının çoğu negatif görünümünü koruyor" ifadesine yer verildi. Türk bankalarının sermaye ihtiyaçlarının bir kısmını bedelli artışlarla karşılamaları bekleniyordu. YKBNK 6 Haziran 2018'de % 94.3 oranında (4.1 milyar TL) artırım yaparken bu sabah AKBNK % 25 oranında-kullanım fiyatı 2.5TL olduğundan % 75-(3.0 milyar TL) artırım kararı aldı. Bilgi olarak belirtelim, YKBNK hissesi, artırım sürecinde endekse paralel seyrini korumuş, sermaye artırımı sonrasında endeksin gerisinde kalmıştı. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde BBVA'nın satışını gündeme getirdiğine dair haberlerin çıktığı GARAN hakkında; BBVA Yönetiminin en başından "hissemizi artırmak isteriz" açıklaması geldi. 

Merkez Bankası bugün 2019 Yılı Para Ve Kur Politikasını açıklayacak. Burada gelecek sorulara verilecek cevaplar da ilgiyle izlenecektir. Zira 13 Aralık yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek. “Faiz indirecek mi?” sorusunun cevabı merak ediliyor. 

İstanbul’da  3. Dünya Turizm ve Kültür Konferansı sürerken bir konuyu hatırlatmak isteriz. Kazakistan'da 1970'de bir alçak tepenin düzleştirilmesi esnasında oranın bir mezar olduğu ortaya çıktı. Bu ölü odasının içi 4800 parça ve çoğu altın eşya ile doluydu. En göz alıcı ve harika nitelikteki eşya, altından yapılmış bir elbise idi: Çizmesinden başlığına, kemerinden kılıçlarına kadar her şeyi saf altın olan bir elbise. Tarihçiler bu elbisenin MÖ 5. yy da yaşamış bir tigine (prense) ait olduğunu söylüyor, fakat tiginin kimliğini henüz bilemiyorlar. Onun için yazılarda adı "Altın Elbiseli Adam" olarak geçiyor. Asıl ilginci mezarda bulunan bir kabın üzerindeki iki satırlık 26 harflik yazıdır: "TİGİN 23'ÜNDE ÖLDÜ. ESİK HALKININ BAŞI SAĞ OLSUN." Bu, en eski Türkçe metindir:2500 yıllık! 9 Aralık Pazar günü 16.30'a kadar İstanbul'daki Türk ve İslâm Eserleri Müzesi “Altın Elbiseli Adamı” misafir ediyor. İmkan yaratıp maaile gidilirse finansal piyasaların stresinden uzak güzel bir etkinlik olacaktır.

STRATEJI

Dün 93,500 aşağı geçmeden korkmaya gerek yok demiştik ve haklı çıktık. Bugün ise açılış negatif gözüküyor. 93,500 üzerinde tutunamazsa hedge gerekecektir. 

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 750  puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.7 civarında  güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)