E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Türkiye ile anlaşma şart---

Merkel: Türkiye ile anlaşma şart

Merkel: Türkiye ile anlaşma şart
16 Ekim 2017 - 20:43 borsagundem.com

Merkel "Göç nedenlerinin ortadan kaldırılabilmesi için Türkiye ile bir anlaşma yapılması, tüm bu konuların tartışmalı olmadığına inanıyorum" açıklamasında bulundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya'da seçimleri kazanan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz ile göç politikaları konusunda büyük görüş ayrılıklarına sahip olmadığına inanığını belirtti.

Başbakan Merkel, Berlin’de Aşağı Saksonya Eyaleti’nde düzenlenen Eyalet Meclisi seçimlerini parti yönetimiyle değerlendirdikten sonra Aşağı Saksonya Hristiyan Demok Birlik Partisi (CDU) Eyalet Teşkilatı Başkanı Bernd Althusmann ile ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel toplantıda Avusturya’da yapılan seçimlere ilişkin açıklamalarda da bulundu.
 
TÜRKİYE'YLE BİR ANLAŞMA ZORUNLU
 
Bir gazetecinin, gelecekte Kurz ile göç politikaları konusunda anlaşıp anlaşamayacağı şeklinde bir soruya karşılık Merkel, bu konularda Kurz ile daha önce de yoğun şekilde konuştuğunu belirterek, "İnsanların ülkelerinden kaçmalarına ilişkin nedenlerinin ortadan kaldırılabilmesi için mücadele edilmesi, Türkiye ile bir anlaşma yapılması zorunluluğu, tüm bu konuların tartışmalı olmadığına inanıyorum." diye konuştu.
 
Kurz'un Avusturya'da Başbakan olması durumunda bu konuları daha da derinlemesine konuşacaklarını vurgulayan Merkel, "Bu konuda dramatik şekilde endişeli değilim." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ17 Ekim 2017 06:54

    TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BEŞİGİ HALİNE GETİRDİGİN ALMANYAYI YAKINDA BAŞINA BELA EDECEKSİN İNŞALLAH BAŞINDA BELA OLURDU KURTULURUZ.

  • Aferin size 17 Ekim 2017 05:52

    SARIGELİN in amma da çok seveni varmış yaw (alkış) şak şak ...

  • Bilmeyen okusun inanmayan arastirsin16 Ekim 2017 22:55

    Degerli arkadaşlar benim yorumlarima saçmalama diyenlerin cehaletine veriyorum. TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULUŞUNDAN BU YANA 4 LİDER DEVRİNİ GÖRMÜŞTÜR. 1.ATATÜRK 2.ADNAN MENDERES 3.TURGUT OZAL 4.TAYYİP ERDOĞAN BU DÖRT LİDERİN ORTAK NOKTASI HER BİRİ ORTALAMA 15 YIL ÜLKEYİ TEK BAŞINA YÖNETMİŞ OLMASI VE HER PARTININ 1 YILLIK YENİ BİR PARTİ OLMASI VE BU LİDERLERDEN ÖNCE EN AZ 15 YIL ÜLKENİN ZOR BIR DÖNEMDEN GEÇMİŞ OLMASI VE VEFAT EDENLERİN MAALESEF ECELİ GELMEDEN RAHMETE KAVUSMASIDIR.TÜRKİYE VE OSMANLIYIDA HESABA KATARSAK 200 YILLIK BİR BÖLÜNME SURECINDEDIR. BURADA ASIL HEDEF TÜRKLÜK EGERKİ TÜRK SOYU BOZULURSA ( GENETİK ) DÜNYADA SIYONIZME KARŞI ÇIKABİLECEK HİÇ BİR MİLLET KALMAYACAK.

  • POLAT ALEMDAR16 Ekim 2017 22:49

    ulan biz sizlerin pisliğinizi temizlemek zorundamıyız.Tayyip erdoğan işte göçmen konusunda da yanıldı.sanane göçmenlerden.bıkarak millet neredeye gidiyor ise gitsin.ırak ve suriye yi batılı ülkeler bu hale getirdi pisliklerinide onlar temizlemeliler.hatta göçmenleri onların ülkelerine götürmek için yardım yapacaksın.

  • ali16 Ekim 2017 22:31

    (TÜRKİYE YÖNETİMİ&AVRUPA) tek kelimeyle saçmalamışsın...Sen hangi dönemde bir sıçrama ve gelişme gördün Türkiye'de...

  • yuh16 Ekim 2017 22:11

    çamuru bulasti sonra camurlu diye saldir dur...

  • TÜRKİYE YÖNETİMİ&AVRUPA16 Ekim 2017 22:02

    Erdoğan 1992 yılında kesin bir fikir ile türkiyenin avrupa birliğine alınmayacağını yine 1996 yılında abdullah gül turkiyenin ab ye alınmayacağını tüm samimiyeti ile söylemektedir. YANLIZ BU MUHTEREM KİŞİLER NASIL OLDUYSA 2002 YILINDA İKTİDARA GELDİĞİNDE BİR AB MACERASI YAŞAMAYA BAŞLAMIŞTIR VE ARADAN GEÇEN 15 YILIN SONUNDA ''BİZİ AB YE ALMAZLARSA KENDİ GÖBEGIMIZI KENDİMİZ KESERİZ'' SÖYLEMİNE GELMİŞTİR. Bu durumu analiz edebilecek siyasi ve ekonomik bilgiye sahip biri bunun bir OYALAMACADAN başka birşey olmadığını görür. Türkiye ne yazıkki 15 yıldır ekonomik, siyasi, kültürel , egitim , güvenlik ve dış politika konularında berbat bir durumdayken yolsuzluk, adaletsizlik, yandaş destekleme ve borç konusunda zirve yapmıştır. 2017 referandumu ile artık hiçbir sey eskisi gibi olamayacak ve bundan sonra hiçbir siyasi parti iktidara gelme cesaretini göstermeyecek NEDENİ İSE 15 YILDA ÜLKEYE VERİLEN ZARARIN TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR. İKTİDARA GELECEK BAŞKA BİR PARTİNİN ÖMRÜ MAKSİMUM 6 AY DIR.