E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMENA borsaları ve gelişmeler---

MENA borsaları ve gelişmeler

MENA borsaları ve gelişmeler
26 Kasım 2014 - 15:20 borsagundem.com

MENA ülkelerinden bugün önemli bir veri açıklanmazken ülke endeksleri genel olarak satıcılı bir gün geçirmekte

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan analiz raporu:   
 
"Çin Shanghai Bileşik Endeksi Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesinde…
   
Gelişmekte olan ülke hisseleri,  Çin Merkez Bankası'nın faizlerde tekrar bir indirime gideceği ve bunun da başta finans şirketleri olmak üzere şirket karlarını artıracağı yönündeki spekülasyonlarla birlikte yükseldi. Aynı zamanda sanayi hisseleri de yatırımların artacağı yönündeki haberlerle birlikte kazançlarını artırdı. Shanghai Composite endeksi  bugün yüzde 4,73 primli işlem görerek Ağustos 2011'den sonraki en yüksek seviyesine yükseldi.
   
Güney Afrika'da 3.çeyrek büyüme verisi açıklandı. Güney Afrika çeyreklik bazda yüzde 1,5 olan beklentilerin altında yüzde 1,4 büyürken, yıllık bazda ise beklentilere paralel olarak yine yüzde 1,4'lük bir büyüme gerçekleştirdi. Güney Afrika FTSE/JSE endeksi bugün yüzde 1,07 değer kaybı yaşamıştır.
   
Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki performansına baktığımızda karışık bir seyir olduğunu söyleyebiliriz. Brezilya reali yüzde 0,77, Güney Kore wonu yüzde 0,24 değer kazanırken, Rus rublesi yüzde 1,60 ve Güney Afrika randı yüzde 0,21 değer kaybı yaşamıştır.
   
Kasım ayının başından bugüne kadarki sürece baktığımızda Güney Afrika randı yüzde 0,64, Türk lirası yüzde 0,12 değer kazanırken, Rus rublesi yüzde 8,14, Güney Kore wonu yüzde 3,42, Brezilya reali yüzde 1,33 ve Hindistan rupisi yüzde 0,78 değer kaybı yaşamıştır.
   
27 Kasım'da petrolün geleceğinin konuşulacağı kritik OPEC toplantısı öncesinde WTI ve Brent petrol karışık seyrederken Brent petrol dünkü kapanışa göre hafif yukarıda işlem görmektedir. OPEC toplantısı sonucu petrol üretiminin azaltılıp azaltılmayacağı yönündeki soru işaretleri piyasalar üzerinde etkisini giderek arttırmaktadır.
   
Günün diğer önemli gelişmeleri…
   
Bugün İngiltere'de 3.çeyrek büyüme verileri takip edildi. İngiltere 3.çeyrekte piyasa beklentilerine paralel olarak çeyreklik bazda yüzde 0,7, yıllık bazda ise yüzde 3,0'lık bir büyüme gerçekleştirdi. Günün geri kalan kısmında ise ABD'den önemli veriler açıklanacak. Perşembe ve Cuma günü piyasaların şükran günü nedeniyle kapalı olacak olmasından dolayı veriler bugüne sıkıştırıldı. Dayanıklı mal siparişleri, çekirdek PCE enflasyonu, işsizlik başvuruları, kişisel gelir ve gider, Chicago PMI ve Michigan tüketici güveni verileri bugün ABD'den açıklanacak veriler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle beklentisi yüzde 0,5 olan çekirdek dayanıklı malların siparişleri ve beklentisi yüzde 0,2 olan çekirdek PCE enflasyon verisi piyasalar üzerinde etkili olabilir.
   
Abu Dhabi Islamic Bank, Zakher Marine International Inc. ile tersane yapımı  projesi dahilinde 420 milyon dolarlık anlaşmaya imza attılar. Emirlik endekslerine baktığımızda Abu Dhabi ADX endeksi yüzde 2,77, Dubai DFM endeksi ise yüzde 2,63 oranında değer kaybı yaşadılar.     
 
MENA ülkelerinden bugün önemli bir veri açıklanmazken ülke endeksleri genel olarak satıcılı bir gün geçirmektedir. Mısır yüzde 0,25, Ürdün yüzde 0,41, Fas yüzde 1,09, Katar yüzde 2,37, Suudi Arabistan yüzde 3,48 ve Tunus yüzde 0,24 değer kaybı yaşarken, İsrail yüzde 0,77, Kuveyt yüzde 0,48 ve Lübnan yüzde 0,73 değer kazanmıştır. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)