E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMeksikalı kabus Jorda Türkiye’den ayrılıyor ---

Meksikalı kabus Jorda Türkiye’den ayrılıyor

Meksikalı kabus Jorda Türkiye’den ayrılıyor
25 Haziran 2014 - 10:58 borsagundem.com

Borsagundem.com’un manşetten duyurduğu Türk yatırımcıların ‘mağduruz’ feryadının ardından flaş gelişme…

MURAT DEMİRBAĞ – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Borsagundem.com’un, Türk yatırımcıların “Mağdur olduk” feryatlarını duyurmasıyla gündeme gelen Jorda Information’da flaş gelişme… Uluslararası türev piyasalarına çektikleri ve  “Garanti veriyoruz” iddiasıyla işlem yaptırdıkları Türk yatırımcıların binlerce dolarının tek bir işlemle sıfırlandığı suçlamalarının odağına oturan Şirket’in, Türkiye’deki faaliyetini sonlandırdığı öğrenildi.  Hakkında adli makamlara suç duyurusu yapılan, cazip vaatlerle ikna ettiği Türk yatırımcılar üzerinden büyük bir vurgun yapıldığı öne sürülen Jorda Information için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yakın zamanda inceleme başlatmıştı.

Meksikalı bir işadamının ‘finansal danışmanlık’ adı altında İstanbul’da kurduğu Jorda Information’un müşterilerine gönderdiği “Kapanıyoruz” mailinin, bu incelemenin peşinden gelmesi dikkat çekti. Zaten Türk yatırımcılara Hong Kong merkezli bir grupta hesap açtırılmasına önayak olan Jorda’nın otoriteden izinsiz olduğu ileri sürülmüştü.

Jorda İnformation’dan Türk yatırımcılara gönderilen mesajda, Dominik Cumhuriyeti’ndeki merkezin, Şirket’in İstanbul şubesini kapatma kararı aldığı, tasfiyenin başlatıldığı belirtildi. Ancak, yurt dışında hesap açmış müşterilerin, aynı şekilde hizmet almaya devam edecekleri güvencesinin verildiği ifade edilen yazıdaki bu ayrıntı kafaları karıştırdı. İşlem yapan Türk vatandaşlarının yurt dışında hizmet alacakları Panama, Cancun, Meksika gibi merkezlerin telefon numaralarının da verilmesi, bu kez de mağduriyetlerin sınır ötesinde devam edeceği şüphelerine yol açtı. 

Jorda telefonlara cevap vermiyor

İddiaların arkasından telefonla aradığımız Jorda Information'a İstanbul telefonundan ulaşılamadı.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)