E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMehmet Nane Borsa Gündem’e konuştu---

Mehmet Nane Borsa Gündem’e konuştu

Mehmet Nane Borsa Gündem’e konuştu
31 Ekim 2014 - 14:39 borsagundem.com

CarrefourSA’nın 9 ayda yakaladığı müthiş çıkışın mimarı Mehmet Nane’den çarpıcı sözler…

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER
 
Fransız Carrefour’dan çoğunluk hisselerini aldıktan sonra direksiyonun başına geçen Sabancı Holding, CarrefourSA'yı 5 yıl sonra kâra geçirdi. 17 çeyrek üst üste zarar eden şirketin ilk 6 aylık kârı 4.4 milyon TL oldu. Tabi bu müthiş çıkışın arkasındaki isim hiç şüphesiz Şirket’in Sabancı’nın kontrolüne geçmesiyle CarrefourSa’nın ‘Genel Müdür’ koltuğuna oturan Mehmet Nane. Şirketin hem bilançosunu hem de kârını artıran Mehmet Nane’yi, panelist olarak katıldığı SAP Forum’da yakaladık. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen dev etkinlikte  Borsagundem.com’a konuşan CarrefourSA Genel Müdürü Nane, “Karlılığımız 9.8 milyon TL’ye çıktı. Üçüncü üç ayda, İlk altı aydan daha fazla kar ettik” dedi.
Mehmet Nane, mini röportajda sorularımıza şu yanıtları verdi:
 
-17 çeyrek üst üste zarar eden şirket sizin yönetime gelmenizle ilk kez (ilk iki çeyrek) 4.4 milyon TL kara geçti. 3. Çeyrek nasıl geçti? Hasta tam iyileşti mi?
 
Mehmet Nane: Hasta iyileşti. Biz ilk altı ayda 4.4 milyon TL kar etmiştik. Dünkü KAP’a yaptığımız açıklamada 9.8’e çıktı karlılığımız. Üçüncü üç ayda, İlk altı aydan daha fazla kar ettik.
 
-Halka açıklık oranınız yüzde 5’in altında. Bu oranı artırmayı düşünüyor musunuz?
 
Mehmet Nane: O hissedarın alacağı karar. Ama benim bildiğim belli bir zaman içinde bunu artırmayı planlıyorlar. Nereden çıkartıyorum derseniz, Sabancı Holding’in halka açık şirketlerine baktığınızda 11 şirketimiz şu anda halka açık. Onların halka açıklık oranlarının hepsi bizim halka açıklık oranımızın üstünde. Tabi bu hissedarın vermesi gereken bir karar ama herhalde bir zaman içinde buna karar verip yapacaklar. Şimdilik görünen o.
 
-Borsaya açık bir şirket olarak hisse performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Mehmet Nane: Son bir yıllık süreçte memnunuz ve daha da iyi yapmak için çalışıyoruz.
 
-Carrefoursa’nın 2015’de mağaza ve istihdam hedefi ne olacak? Pazardaki durumuyla ilgili bir öngörünüz var mı?
 
Mehmet Nane: Şu anda bütçe aşamasında olduğumuz için, onun planlaması henüz bitmedi. Hala çalışıyoruz ve yakın zamanda açıklayacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • inanmıyorum..31 Ekim 2014 18:19

    20 çeyrek olsa idi, ttk ya ve spk kanunlarına göre imtiyazlı paylar iptal oluyordu. bu olmasın diye kağıt üstünde kar gösteriyorlar. SPK bu işlere acil el koymalı. üst üste 3 yıl zarar açıklayan (12 çeyrek) şirketlerin tüm imtiyazları kaldırılmalı. hangi yatırımcı 5 yıl zarara katlanabilir. yönetemeyen imtiyazı gitsin işte.. az küçük yatırımcının hakkını koruyun kardeşim..

  • Dervishh31 Ekim 2014 16:39

    Kilerin patronları size sesleniyorum. Azıcık örnek alın bu adamları. Lafla yada twiter dan ayet hadis yazmakla kul hakkı yemenin önüne geçilmiyor.