E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'te sürpriz görevden alma---

Meclis'te sürpriz görevden alma

Meclis'te sürpriz görevden alma
30 Temmuz 2016 - 01:45 borsagundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bürokratik yapısının tepesindeki isim olan Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, görevinden alındı. Görevden almanın FETÖ soruşturmasıyla bağlantılı olmadığı düşünülüyor

Meclis bürokrasisinde bu akşam önemli bir görevden alma operasyonu yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bürokratik yapısının tepesindeki isim olan Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, görevinden alındı. Neziroğlu’nun görevinden alınması ile terör örgütü FETÖ’nün kadrolarının devletten tasfiyesi arasında bir bağ olmadığı üzerinde duruluyor.

15 Temmuz’da bastırılan darbe girişimi sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiye süreci başlarken, TBMM'de de aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 32 personel, 20 Temmuz itibariyle görevden alındı. Görevden alınanlar arasında 3 genel sekreter yardımcısı, daire başkanları da yer aldı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından TBMM'de gerçekleştirilen operasyonda TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci görevden alındı. Bu isimlerin yerlerine hemen yenileri atandı.

Ankara’daki siyasi çevrelerde, bu akşam Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun görevinden alındığı bilgisi yayıldı. Meclis Genel Sekreterliği’ne Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun getirildiği belirtildi. Atama ve görevden alma operasyonunun Cuma akşamı yapılması dikkat çekici bulundu. Ankara kulislerinde, ilk bilgilere göre görevden almanın devletteki FETÖ kadrolarının tasfiyesi çerçevesinde olmadığı üzerinde duruluyor.

Ancak 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Meclis’te yaşanan güvenlikle ilgili sorunlar bu görevden almada etkili olmuş olabilir. (Milliyet / Aydın Hasan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)