E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMeclis Genel Kurulu 'dokunma' için toplanıyor---

Meclis Genel Kurulu 'dokunma' için toplanıyor

Meclis Genel Kurulu 'dokunma' için toplanıyor
17 Mayıs 2016 - 04:15 borsagundem.com

Bu yasama dönemindeki fezlekeler için dokunulmazlığı askıya alan ve komisyonda büyük kavgalara neden olan anayasa değişikliği için görüşmeler ve ilk tur oylama bugün

TBMM Genel Kurulu bu yasama dönemindeki fezlekeler için dokunulmazlığı askıya alan Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında AK Partili ve HDP'li üyelerinin kavgasına yol açan anayasa değişikliğiyle ilgili teklifi bugün görüşmeyi planlıyor. Değişiklik teklifinin kabulü için 367, referanduma götürülebilmesi için ise 330 kabul oyu gerekiyor. 316 milletvekili bulunan AK Parti bu sayıya ulaşabilecek mi? Konuyla ilgili Bülent Sarıoğlu'nun Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

316 oyu bulunan AK Parti, ilk tur oylamalarda öncelikle alt sınır olan 330’u, üst hedef olarak ise halkoyunu zorunlu olmaktan çıkaran 367 barajını aşmaya çalışacak. Olağanüstü kongre kararından kaynaklanan kırgınlıklar nedeniyle kendi içindeki olası fireleri engellemeye çalışan iktidar grubu, MHP ve CHP’den destek bekliyor. AK Parti ile MHP’nin oy sayısı 356’ya ulaşmasına karşın iki partiden 36 milletvekilinin fezlekesi var. CHP’lilerle birlikte, HDP dışındaki fezlekeli milletvekili sayısı 87’ye çıkıyor. Anayasa değişikliği bu milletvekillerini de yargı önüne çıkaracağından gizli oylamada bu gruptan da fire bekleniyor. 356 bloğunun firelerle 330’un altına düşme riskine karşı CHP’den önemli destek gelmesi gerekiyor. Meclis Anayasa Komisyonu’nda dün itibariyle 138 milletvekilinin 667 dosyası var.

ANTALYA’DA KAMP KRİZİ

Her oyun hesabını yapan AK Parti, oturumu yönetecek başkanvekilinin oyunu kaybetmemek için en azından ikinci turda Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yönetimi devralmasını planlıyor. AK Parti açısından, 133 sandalyeli CHP’den destek almadan referandum şartını kaldırmaya olanak yok. AK Parti, MHP ve CHP’nin toplam oyu 489’a ulaşıyor. Ancak ikinci turun cuma gününe planlanması, o gün için Antalya’da kamp organizasyonu olan CHP’nin tümden oylama dışı kalması olasılığını doğurdu. CHP yönetimi, bugünkü Danışma Kurulu’nda ikinci tur oylamanın 23 Mayıs Pazartesi günü yapılmasını talep edecek. AK Parti’nin cumada ısrar etmesi durumunda CHP görüşmeyi boykot etmeyi veya katılım düzeyini nöbetçi bir grupla sınırlamayı değerlendirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)