E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMcMaster: Türkiye ve Katar radikal ideolojilerin sponsoru---

McMaster: Türkiye ve Katar radikal ideolojilerin sponsoru

McMaster: Türkiye ve Katar radikal ideolojilerin sponsoru
13 Aralık 2017 - 00:45 borsagundem.com

ABD'nin ulusal güvenlik danışmanı General McMaster "Katar ve Türkiye'nin yeni rollerinin aşırı ideolojilerin fonlayıcılığını ve sponsorluğunu yapmak" olduğunu iddia etti.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'nin ulusal güvenlik danışmanı General HR McMaster "Katar ve Türkiye'nin yeni rollerinin aşırı ideolojilerin fonlayıcılığını ve sponsorluğunu yapmak" olduğunu iddia etti.

Washington'da İngiliz meslektaşı Mark Sidwell ile bir araya gelen ve açıklamalarda bulunan McMaster, ABD Başkanı Trump'ın Pazartesi günü yeni bir ulusal güvenlik stratejisi açıklayacağını belirtti.

Yeni stratejinin ABD için hayati önem taşıyan 4 madde üzerine kurulacağını belirten General, bu maddeleri şöyle sıraladı:


1. ABD vatanını ve Amerikan halkını korumak

2. Amerikan refahını genişletmek

3. Barışı güç kullanarak korumak

4. Amerikan nüfuzunu artırmak

McMaster, ABD'nin stratejik çıkarlarına yönelik küresel düzeyde üç tehdit sıraladı.

İlk olarak "Revizyonist güçler" olarak niteldiği Çin ve Rusya'yı bir tehdit olarak gören General, bu güçlerin ABD'nin dostlarına karşı mütecaviz olduğunu ve uluslararası düzenin altına mayın döşediğini öne sürdü. İkinci olarak İran vce Kuzey Kore gibi baskıcı rejimleri bir tehdid unsuru oılarak gösterdi ve bunların teröre destek veren kitle imha silahları arayışındaki ülkeler olduğunu öne sürdü.

Üçüncü tehdid olarak cihat yanlısı radikal örgütleri gösteren General, bunlarla etkili bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini öne sürdü.

McMaster Rusya konusunda şahin bir tavır takınarak, “Rusya'dan bir tehdidle karşı karşıyayız ve bu tehdid yeni nesil savaş unsurları olarak isimlendirilen araçları içeriyor. Bu araç oldukça karmaşık faaliyetlerden, dezenformasyondan ve propoganda gibi unsurlardan oluşuyor. Bu amaçla siber araçlar kullanılıyor ve ulusumuzu parçalara bölmek hedefleniyor" iddialarında bulundu.

McMaster "Radikal islamcı ideoloji uygar insaniçin çok açık bir şekilde büyük bir tehdiddir. Bu tehdid şimdiye kadar küçümseniyordu. Radikal islamın hayır kurumları, medreseler ve diğer sosyal organizasyonlar aracılığı ile nasıl yükselebileceği ihtimaline yeterince dikkat etmedik" ifadelerini kullanıyor.

McMaster, on yıllar önce Suudi Arabistan'ın bu tip örgütlere destek verişini hatırlatarak, bugün bunun Katar ve Türkiye tarafından yapıldığını öne sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mualif atatürkün neferi15 Aralık 2017 13:28

    evet dogru söylemiş akp eliyle nusra ve ışid militanları besleniyor artık türkiye dinci terörün merkezi olduakp ülkeyi dinci teröristlere bıraktı

  • KILIÇ13 Aralık 2017 21:39

    ÇOK TUHAF YARATIKSIN TÜRKİYEYE DARBEYİ SEN YAPTIN PKK YA SİLAHI SEN VERİYORSUN UTANMADAN ARLANMADAN MÜTEFİK DİYORSUN ÇOK ARSIZ POLİTİKANIZ VAR KENDİNİ SORGULA FETÖYÜ TOSUN GİBİ BESLE OTUR .

  • Yusuf13 Aralık 2017 18:29

    Amerika çöküyor ama tam çöküşü biraz zaman alacak. Tek dişleri kaldı. Hırlıyorlar ama ısıramıyorlar.

  • 13 Aralık 2017 12:43

    soytarıya bak terörrü besleyen sizsiniz . terör devletisiniz siz

  • Osmanlı13 Aralık 2017 10:14

    Trump ta Putin, Merkel,Netenyahu gibi asrın liderinin önünde diz çökecektir

  • Bağımsız13 Aralık 2017 10:04

    Terörizmin ana finansörüdür Abd. Kimse hikaye anlatmasın. Bizim onlara biat etmemizi istiyorlar daha çok beklerler öküzboylar. Kendileri el kaideden tut tüm örgütlerin ve darbecilerin sponsoru

  • FATİH İSLAMBUL113 Aralık 2017 10:03

    BU GÜNE KADAR DEMEKKİ AMERİKA VE İSRAİL OKUL YARDIM TİCARET VAKIF FON HAREKETLERİ İLE SİYONİZMİ BÖL PARÇALA YÖNET DARBE YAP BASIN ALTINDA AJANLIK YAP AJANLARINLA ÜLKELER KARIŞ TIR KATLİAM GÖZ YAŞI DÜNYAYI TÖRÖRE BOĞ ALLAL AMERİKAYI İSRAİLİ ONA DESTEK OLANLARI TEZZAMANDA BELASINI VERSİN ONLARI AKITTIKLARI MASUMLARIN MÜSLÜMANLARIN KANINDA BOĞAR İNŞALLAH YAŞASIN TÜRKİYE İSLAM BİRLİĞİ AMERİKAYA İSRAİLE ÖLÜM YAŞASIN GÜÇLÜ TÜRKİYE

  • KERİM 13 Aralık 2017 09:54

    EL-KAİDEYİ VE DAEŞ YARATIP BAŞIMIZA BELA ETTİNİZ BESLEYİP KURTARDIĞINIZ DAEŞLİLERİ PYD PKK LILARI ÜZERİMİZE SALIYORSUNUZ...AMA DİKKAT EDİN ÖLDÜRMEYEN DARBE BİZİ KENDİMİZE GETİRİP GÜÇLENDİRİR

  • ağa13 Aralık 2017 09:46

    siz pyd ye açık açık destek veriyorsunuz.ve pkk nın elindeki silahlar em 16 lar sizin deyilmi,başkasını suçlayaçağınıza bunları açıkla

  • tüm müslümanlar..13 Aralık 2017 09:28

    tüm müslüman ülkeler ABD ile ticari ilişkiyi kesse, CIA ahanlarını kovsa, ABD nin emperyalizmi biter. herkesin güldüğü sıradan bir devlet konumuna iner. yakında bu da olur

  • Şimşek13 Aralık 2017 08:56

    Suriye ve İrana dokunamazsın. Arkalarında Çin ve Rusya var. Katar ve Türkiyenin arkasında ne var? ABD varmı? Finansal manipülasyonla günü kurtarıyorsun. 1950 den kalma altyapıyı kullanıyorsun. Akıttığın masumların kanında boğul Amerika. Türkiyenin bir an önce nükleer teknolojiyi kucaklaması dileğiyle. Amerika adama lokma yedirmez, yedirirse boğazına dizer.

  • ali13 Aralık 2017 05:19

    100 yıldır dünyanın komiserliğini yapıyorsunuzda dunyaya huzurmu geldi.Huzur islam da..

  • Yaşasın13 Aralık 2017 01:45

    Abd, israil kadar kötü ülke yok. Siz kimsiniz ki zor kullanarak barış sağlayacaksınız. İsrail hangi barışı sağladı, abd nin girip de huzur verdiği neresi var. Yaşasın türkiye...