E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMB'den yapılan açıklama Banka hisselerini hareketlendirdi---

MB'den yapılan açıklama Banka hisselerini hareketlendirdi

MB'den yapılan açıklama Banka hisselerini hareketlendirdi
09 Ağustos 2016 - 15:06 borsagundem.com

Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranları ile rezerv opsiyonu katsayılarında değişikliğe gitti

TC Merkez Bankası,TL cinsi zorunlu karşılıkları 50 baz puan indirirken, rezerv opsiyon katsayılarını bazı dilimlerde artırdığını ve finansal sisteme 1.1 milyar lira ve 600 milyon dolar ilave likidite sağladığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, "Rezerv Opsiyonu Mekanizması kapsamında döviz imkânının ikinci, üçüncü ve dördüncü dilimleri ile altın imkânının ilk iki diliminde katsayılar 0,1 puan artırılmıştır."

Bankacılık hisselerinde kazanımlar TCMB'nin bankacılık sisteminde likiditeyi artıracak değişiklikleri sonrası yüzde 1.56'ya yükseldi.

TCMB'nin açıklaması öncesi yüzde 0.7 artıda 130,700 puan civarında seyreden bankacılık endeksi 132,060 puana kadar yükselerek yüzde 1.75 artıya geçtikten sonra saat 1519 itibariyla yüzde 1.56 artıda 131,808 puanda bulunuyor.

Bankalar arasında en yüksek artışı gösteren üç hisse arasında yüzde 3.6 yükselen Halkbank, yüzde 2.5 yükselen Vakıfbank ve yüzde 2 yükselen Yapı Kredi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)