E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"MB üst bantta indirime devam edecek"---

"MB üst bantta indirime devam edecek"

MB üst bantta indirime devam edecek
03 Mayıs 2016 - 10:48 borsagundem.com

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) üst bantta indirimlere devam edeceğini söyledi

Finans Yatırım Baş Ekonomisti Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, yıllık enflasyonun düştüğünü, ancak bunun büyük oranda gıda enflasyonundaki sert düşüş kaynaklı olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, "Gıda ve içecek yıllık enflasyonu %1.38'e düştü ki bu oran, endeksin açıklanmaya başladığı 2003 yılından beri en düşük oran. olumlu mart ve nisan ayı hava koşullarının ve Rusya'nın Türkiye'den gelen tarım ürünlerine uyguladığı ambargonun bir yansıması bu. Kura duyarlı elektronik eşya, paket turlar, beyaz eşya gibi ürünlerin yıllık enflasyonunda da, TL'deki değer kazancı kaynaklı düşüşler gözleniyor" dedi.

Burak Kanlı, gıdanın bir kenara bırakılması durumunda, enflasyon dinamiklerindeki olumsuz seyrin sürdüğünün görüldüğüne işaret ederek, şu şekilde konuştu:

"Zira çekirdek göstergelerde belirgin bir iyileşme yok. I endeksi %9.51'den sadece %9.41'e düşmüş yani çok yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Yüksek Hizmet fiyatları enflasyonu bunda önemli bir unsur. Asgari ücret artışının etkilerini enflasyon ve özellikle de hizmet fiyatları üzerinde görmeye devam ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte yıllık enflasyon, gıda enflasyonundaki bir miktar artış ve baz etkileriyle artış eğilimine girecektir. Eğer gıda enflasyonunda belirgin bir artış gerçekleşmezse yıl sonunda enflasyon
7.5% seviyelerinde olur diye düşünüyorum. Para politikası açısından, TCMB kararlarında manşet enflasyondaki düşüşü göz önünde bulunduracaktır ve üst bantta indirimlere devam edecektir. Nereye kadar indirebileceklerini şu aşamada ne biz tam olarak bilebiliriz ne de TCMB. Ancak TCMB'nin amacı öncelikle üst bandı 9%'e çekmek olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)