E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMB gerekli gördüğünde adım atar---

MB gerekli gördüğünde adım atar

MB gerekli gördüğünde adım atar
30 Kasım 2017 - 12:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan, TCMB'nin piyasalarda ne olduğunu ve enflasyonu yakından izlediğini, gerekli gördüğünde adım atmaya hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı toplantısında yaptığı konuşmada, Merkez Bankası'nın gerekli gördüğünde adım atabileceğini söyledi.

Karahan, TCMB'nin piyasalarda ne olduğunu ve enflasyonu yakından izlediğini, gerekli gördüğünde adım atmaya hazır olduğunu söyledi.

"Tüm belirsizlikler ve darbe girişimine karşın yüzde 5.1 düzeyindeki büyümeyi yakaladık" diyen Karahan, "Bu bize ekonominin şoklara karşı ne kadar dirençli olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

Kasım ayı kapasite kullanım oranları ve ekonomik güven endeksindeki artışın Türkiye'de büyümenin süreceğinin göstergesi olduğunu belirten Hatice Karahan, döviz kurlarındaki artış, jeopolitik gelişmeler, bölge ülkelerindeki tehditlere karşın Merkez Bankası'nın sıkı para politikalarının enflasyon üzerindeki baskıyı kontrol etmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem de bugün yaptığı değerlendirmede, "Kurdaki aşırı oynaklık ve fiyatlama Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerini olumsuz etkiliyorsa, faiz tarafına müdahale eder" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie30 Kasım 2017 13:53

    Euro 3.80 - > 4.70 hareketinde gerek görmemiş demek ki MB. Eh o zaman Euro'nun bir 5.50 TL'ye kadar yolu var.