Ana SayfaPiyasaMazhar Zorlu ve Enka sorusu---

Mazhar Zorlu ve Enka sorusu

1 / 2
Mazhar Zorlu ve Enka sorusu
09 Şubat 2016 - 10:41 www.borsagundem.com

YATIRIMA ELVERİŞLİ DEĞİL

SORU-
Mazhar Zorlu büyük yatırımları var ama hâlâ yerinde sayıyor, hatta güç kaybediyor. Uzun vadede bir yerlere gelir mi?

Hakan Gün 

CEVAP
-Mazhar Zorlu Holding’in yakın tarihli açıklamaları arasında yatırımda bulunduğuna ya da bulunacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Diğer taraftan son açıkladığı 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda da ilgili dönemde gerçekleştirilmiş herhangi bir yatırımın olmadığı bilgisine yer verildi. Bu anlamıyla şirketin yatırımda bulunduğu ya da yatırıma gittiğine dair söylemde bulunmak yanlış olacaktır.

Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise hiç de parlak olmadığı görülecektir. Son beş yılın ilk üçünde zarar ederken son ikisinde kâra geçebildi. Ancak gerçekleşen kârı yeterli görmek zor. Şirket, 2014 yıl sonunda 158,4 milyon TL brüt satış geliri elde ederken gerçekleşen kâr rakamı sadece 556 bin TL ile sınırlı kaldı. Son iki yılda elde edilen kâra rağmen  bu tutarların mali yapıyı düzeltmeye yetmediğini hatırlatmakta fayda var. Zira son açıklanan dokuz aylık mali tablosunda öz sermaye hâlâ negatif düzeyde ve bu mevcut durumda olumlu herhangi bir değişim söz konusu değil.

Diğer tarafta Yakın Takip Piyasasında bulunan hissenin fiyatı şimdilerde yükselmekte. Fakat yaşanan çıkışın istikrarlı bir şekilde devam edebilme koşulu bulunmuyor. Zira firmanın mali yapısı istikrarlı şekilde büyüyeceğine dair işaret vermekten hayli uzakta. İstikrarlı çıkış için firmanın kârlı yapısını makul ölçülere çıkarabilmesi gerekiyor. Şirketin son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 87,3 milyon TL’ye dayandı. Bu zararın eritileceğine dair ciddi bir emare gözlenmeden hissedeki çıkışın sürmesi beklenmemeli.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)