E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa ‘Mayısta sat işine bak’ bu sene yaşanmayacak!---

‘Mayısta sat işine bak’ bu sene yaşanmayacak!

 ‘Mayısta sat işine bak’ bu sene yaşanmayacak!
29 Nisan 2016 - 11:11 borsagundem.com

Uzmanlar küresel borsalarda genel olan ‘Mayısta sat işine bak’ algısının bu sene de yaşanıp yaşanmayacağına dair fikirlerini belirtti

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

Küresel anlamda borsalar Nisan ayının son gününe yönünü bilmez şekilde giriyor. Uzmanlar Mayıs ayındaki genel algının bu yıl yaşanmayabileceğini, borsalarda büyük hareketler görünemeyebileceğine işaret ediyor.

CNBC sitesinde yer alan bir analize göre, genel olarak kabul gören ‘Mayısta sat işine bak’ algısının geçmişe bakıldığında oldukça iyi bir fikir olduğunu ispat ettiği görüldü.

Ancak bazı analistler bu yıl aynı şeyin yaşanmayabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlar aynı zamanda Haziran ayında özellikle Wall Street başta olmak üzere piyasaların yine Fed’den faiz beklentisi içine gireceğini ve zor zamanların geleceğine işaret etti.

Diğer yandan Haziran ayı, İngiltere’nin AB’den çıkma referandumu da gerçekleştireceği ay olması nedeniyle de kritik önem taşıyor.

ABD’li finansal danışmanlık şirketi Bespoke’un kurucusu Paul Hickey, “Şu anda borsalar geçen seneki seviyeleriyle aynı durumda ve bu seviyelerin devam edeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, borsalardaki bu seviyeler devam ettiği sürece, insanların satış ya da alım için harekete geçmesini de beklemiyoruz” dedi.

Bespoke, “Bu durumda genel algı ‘Mayıs’ta tut, Mayıs’ta satma’ya dönüşebilir” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • huso07 Mayıs 2016 13:10

    cuvalladınız yine.daha ilk gün satış başladı..

  • karlar cebe yoksa!!29 Nisan 2016 15:55

    tüm borsalarda son bir yılda iyi primler yaşandı ama ülke büyümeleri iyi beklenmiyor savaşlar da riski artırıyor yaz durgunluğu bu yaz şiddetli geçebilir borsalarda bu yaz düşüşler hızlı olabilir.

  • huso29 Nisan 2016 11:49

    ya işleri güçleri kafa karıştırmakkk..afrikadaki vahşi köpekler gibi...sürüyü kafa karıştırtıp sğdan soldan saldırıp av larını yakallıyorlar..bunlarda böyle .kafası karışanların kafasını koparacaklar..