E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMay: Büyükelçiliğimizi taşıma planımız yok---

May: Büyükelçiliğimizi taşıma planımız yok

May: Büyükelçiliğimizi taşıma planımız yok
07 Aralık 2017 - 02:52 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı May, "Bize göre bu, bölgede barış umutları bakımından yararlı değil. İngiltere’nin İsrail büyükelçiliği Tel Aviv’dedir ve taşıma gibi bir planımız yok” dedi

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını paylaşmadığını ve büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma planları olmadığını belirtti.

May, yaptığı yazılı açıklamda, "ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü, nihai statüsüyle ilgili bir çözüme ulaşılmasından önce İsrail’in başkenti olarak tanıma kararıyla hemfikir değiliz." ifadelerini kullandı.

"Bize göre bu, bölgede barış umutları bakımından yararlı değil. İngiltere’nin İsrail büyükelçiliği Tel Aviv’dedir ve taşıma gibi bir planımız yok.” değerlendirmesinde bulunan May, şunları kaydetti:

"Kudüs’ün statüsüyle ilgili pozisyonumuz geçmişe dayanır ve nettir. Bu, İsrailliler ile Filistinliler arasında müzakere edilmiş bir çözümle belirlenmelidir ve Kudüs nihai olarak İsrail ve Filistin devletlerinin ortak başkenti olmalıdır. İlgili Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak, Doğu Kudüs’ü işgal altındaki Filistin topraklarının parçası sayıyoruz.”

Pakistan Başbakanlığının açıklaması

Pakistan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada da ABD'nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının, uluslararası hukukun ve özellikle Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 478 sayılı Kararı başta olmak üzere BM'nin uygulanabilir kararlarının ciddi bir ihlali olduğu belirtildi.

Pakistan hükümetinin, Türkiye'nin, konuyu ele almak üzere 13 Aralık'ta İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi düzenlenmesi çağrısından duyduğu memnuniyetin dile getirildiği açıklamada, "Bu, hukukun üstünlüğü ve uluslararası normlar açısından ciddi başarısızlık ve Ortadoğu barış sürecine de yapılan ciddi bir darbenin sinyalini vermektedir. Pakistan, özellikle Ortadoğu'da, söz konusu kararın olası sonuçlarına ilişkin uluslararası barış ve güvenlik açısından ciddi endişe duyuyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)