E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMatriks'ten dev anlaşma---

Matriks'ten dev anlaşma

Matriks'ten dev anlaşma
11 Temmuz 2014 - 10:46 borsagundem.com

Türk veri dağıtımcısı Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. ile İngiliz veri sağlayıcı Tullett Prebon anlaşma imzaladı

Küresel düzeyde tezgah üstü finans ve emtia piyasalarından gerçek zamanlı fiyat bilgisi sağlama konusunda alanının öncü bağımsız kuruluşu Tullett Prebon Information (TPI), Türkiye'nin önde gelen veri dağıtım firması Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.(Matriks) ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma uyarınca Matriks, TPI'nın sağladığı doğru, güvenilir ve bağımsız kaynaklı verilerin yurtiçi piyasaya dağıtımını gerçekleştirilecek.

Bu anlaşma TPI’ın Türkiye'de bir veri şirketi ile gerçekleştirdiği ilk anlaşma oldu. İmzalanan anlaşma TPI'nın küresel petrol, doğalgaz, emisyon ve kömür gibi alanlardaki enerji verilerinin yanı sıra CDS verilerini de içeriyor. Bu anlaşma Türkiye'de giderek daha sofistike hale gelen, yatırımcı ihtiyaçları ve finans piyasalarının yansıması oldu.Türkiye kendi bölgesinin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olarak enerji piyasalarında da bir patlama yaşadı ve bu da enerji ticareti konusunda daha kapsamlı, daha kaliteli veritalebi açısından sürükleyici bir lokomotif oldu. 

Tullett Prebon Information'ın Genel Müdürü Frank Desmond: "Türkiye, Tullett Prebon Information açısından önemli bir pazar ve bu önem hem ülke ekonomisinin geçtiğimiz 10 yıllık sürede gösterdiği performanstan hem de geleceğe yönelik potansiyelden kaynaklanıyor. Türkiye'de daha doğru ve bağımsız finansal bilgilere erişim,finans piyasalarının devam eden gelişimine katkı sağlayacaktır. Matriks'le olan ilişkimiz bu tür enformasyonlar için Türkiye'de piyasa lideri bir kaynak olma konusundaki kararlılığımızın bir göstergesidir" dedi. 

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri'nin Genel Müdür’ü Berkant Oral: "TPI gibi uluslararası alanda ün kazanmış bir tedarikçi ile çalışmak, bize müşterilerimizindaha yüksek kaliteli ve daha ayrıntılı veriye erişim yönünde artan taleplerinikarşılama imkanı sağlayacaktır. Türkiye piyasalarının küresel önemi artarkengeniş bir varlık aralığında daha gelişmiş veri talebinin artmasını bekliyoruz. Bu açıdan atılan bu adımın daha başlangıç olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı. 
TPI dünyanın önd gelen brokerlarından Tullett Prebon’un bir parçasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)