E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMatriks enerji piyasasına giriyor---

Matriks enerji piyasasına giriyor

Matriks enerji piyasasına giriyor
21 Nisan 2014 - 14:46 borsagundem.com

Giderek önemi artan enerji piyasası Matriks'in desteği ile bir adım daha ileri taşınıyor

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yayınlanan raporda Türkiye'nin küresel enerji piyasalarında öneminin giderek artmakta olduğu vurgulanırken, Türkiye'de enerji piyasasının işleyişi açısından ileri doğru atılması gereken adımların öneminin altını çiziliyor.

Enerji piyasası pek çok ayrı alanda, pek çok faktörün rol aldığı bir sahne gibi ve enerji konusunda Türkiye'nin ihtiyaçlarının başında, piyasanın belirli düzenlere oturduğu bir borsanın oluşturulması ve serbest piyasa koşulları altında ve tam bir şeffaflık içinde fiyatların belirlenebilmesi gibi konular yer alıyor. 

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. enerji piyasasına özel geliştirdiği Matriks Enerji Terminali’ni kullanıma sunuyor. Matriks Enerji Terminali,enerji piyasasında işlem yapan üreticiler, toptan ve perakende ticaret şirketleri, dağıtımcılar, büyük tüketiciler ve bankalar gibi oyuncuların tüm tahmin, analiz ve bilgi ihtiyaçlarını tek platformda karşılayacak.

Matriks Enerji Terminali hataları minimuma indirmek, analizlerin doğru ve seri bir şekilde yapılmasını sağlamak, stratejik karar aşamalarında destek olmak ve en az risk ile karın maksimize edilmesine yardım etmek için geliştirilmiş bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor.
 
Terminal isteğe bağlı olarak farklı modüllerin entegre edilebileceği kullanıcı dostu bir arayüz şeklinde tasarlanmış durumda. Terminal içeriğine aşağıdaki modüller entegre edilebilmektedir; 
 
 •Yurtiçi ve yurtdışı enerji piyasası verilerinin ve piyasa haberlerinin sunulduğu veri dağıtım modülleri 
 
•Meteorolojik veri ve tahminler
 
•Yapay zeka destekli arz ve talep tahmin modülleri
 
 •Gelişmiş veri analiz araçları
 
•Firma özelinde geliştirilen santral, bölge ve portföy bazlı tahmin modelleri
  
Ürün hakkında daha detaylı bilgiye www.matriksenerji.com sitesinden erişilebilmektedir. Matriks Enerji Terminali,  24-25-26 Nisan 2014 tarihinde ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nda (11. Hall, L100 no’lu standında) tanıtılacaktır. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)