Ana SayfaPiyasaMartı Otel ve Ünye Çimento sorusu---

Martı Otel ve Ünye Çimento sorusu

1 / 2
Martı Otel ve Ünye Çimento sorusu
06 Temmuz 2015 - 10:14 www.borsagundem.com

GEÇMİŞ YIL ZARARI ÇIKIŞA ENGEL
SORU (1)
- Martı Otel hissesinden satın aldım. Aldığıma sanki pişman gibiyim. Hisse neden yükselmiyor? Hissenin 1 veya  2 TL’ye çıkma durumu nedir?
Ömer Faruk Tepe

CEVAP
– Martı Otel, en son Nisan 2010’da gerçekleştirdiği bir atakla en yüksek 1,61’i gördü ve sonrasında düşen kanal içinde hareket ederek günümüze kadar geriledi. Hissede zaman zaman yukarı yönlü ataklar olsa da kalıcı bir çıkış yaşanmıyor. Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında yukarı bir atağı görüldü. Fakat hissenin gerçekleştirdiği bu çıkışı sürdürebilmesi mali verilerin fiyatı destekleyebilmesi ile yakından alakalı olduğunu göz ardı etmemeli. Martı Otel’in mali verileri ise uzun vadeli bir çıkışı desteklemeye elverişli değil. Şirket son beş yılda sürekli zarar etti. Açıklanan 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda ise 247 bin TL gibi sembolik düzeyde de olsa bir kâr söz konusu. Ancak daha da önemli olan bu kârlılığın korunup korunamayacağı. Zira geçmiş yıl zararlarının toplamı 82,5 milyon TL’nin üzerine çıkmış durumda.
Hissenin istikrarlı bir çıkış sergileyebilmesi için her şeyden önce kârında da istikrarlı bir yapıya kavuşabilmesi önemli.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)