E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMarbaş'tan "Ekim ayında Borsa İstanbul" analizi---

Marbaş'tan "Ekim ayında Borsa İstanbul" analizi

Marbaş'tan Ekim ayında Borsa İstanbul analizi
05 Ekim 2017 - 14:12 borsagundem.com

"Ekim ayında karşılaşabileceğimiz olası jeopolitik riskler endeksin yükselmesine engel olabilir."

EKİM AYINDA BORSA İSTANBUL

Geçtiğimiz eylül ayında Borsa İstanbul’da 110 bin seviyelerinden 101 bin seviyesine kadar bir geri çekilme yaşandı bu çekilmede hem küresel hem de iç piyasalarda ortaya çıkan jeopolitik risklerin etkisi oldu. Dolar tarafında ise 3.40’lara kadar çekilen parite tekrar 3.55’in üzerine çıktı. Eylül ayında küresel anlamda Avrupa’da ki Katalan Referandumu ve Trump’un vergi paketi doların elinin güçlenmesini ve Euronun baskı altına girmesine neden olurken; iç siyasette yaşanan K.Irak referandumu da Türk Lirası’nı olumsuz etkiledi ve tüm bu jeopolitik riskler ve küresel gelişmeler BİST100 endeksinde geri çekilmelere neden oldu. Kurumlar vergisindeki artışında fiyatlara yansımasıyla BİST dünya genelindeki gelişmekte olan piyasalara göre ciddi bir negatif ayrışma gösterdi. Bu durumda bizi ekim ayına daha olumlu bir bakış açısıyla yaklaştırıyor. Önümüzdeki haftalarda FED cephesinden sert şahin açıklamalar gelmez ve sınırlarımızdaki jeopolitik riskler artmaz ise BIST100 endeksi geçen ay kaybettiklerini geri alma olasılığı yüksek şayet gelişmekte olan piyasalara sermaye girişleri de hızlanırsa tekrardan yeni rekorlar adına konuşma şansımız olabilir.

BIST100:
BIST100 endeksini incelediğimiz zaman yılın başından beri devam eden yükseliş trendinin eylül ayında kırıldığını ve geri çekilmelerin geçtiğimiz temmuz ayının önemli direnç seviyesi olan 101 binlere kadar geldiğini görüyoruz. Buradan tepki alan endeks tekrar 105 bin seviyelerine kadar yükseldi şu an 21 günlük hareketli ortalamada bulunan endeks buradan bulabileceği bir alıcılı hava ile hareketli ortalamanın üstüne çıkarak 107 bin seviyelerine doğru harekete geçebilir. Fakat ekim ayında karşılaşabileceğimiz olası jeopolitik riskler endeksin yükselmesine engel olabilir.

(Grafiğin büyük halini görmek için tıklayın)

Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)