E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemettü dağıtacak 6 hisse---

Temettü dağıtacak 6 hisse

Temettü dağıtacak 6 hisse
08 Kasım 2016 - 09:05 borsagundem.com

Marbaş Menkul temettü dağıtacak olan 6 şirketin temettü oranları duyurdu


TEMETTÜ NEDİR ?
Bir işletme ortaklarının, dönem içinde elde ettiği kardan pay alma hakları vardır. Bu hakka temettü denilmektedir. Şirketlerin çıkarttığı hisse senetlerinin, ortaklara sağladığı haklardan birisidir. Bu hakka sahip olan ortaklar, dönem içerisinde elde edilen kardan kendi paylarını alırlar. Hangi ortağın kardan ne kadar pay alacağı ise hisse senedi miktarına göre belirlenmektedir.

Temettü, hisse senedi olarak dağıtılmaktadır. Bunun nedeni ise işletmenin bedelsiz sermaye artırımına gitmesidir. Temettü bedelleri eklendikten sonra işletmenin değeri üzerinden ortaklara yen hisse senetleri dağıtılmaktadır. Hisse senetlerine yatırım yaptığınız sürece de, bu kardan payınızı alma hakkına sahip olursunuz.

TEMETTÜ NASIL HESAPLANIR ?

Bir şirketin % 60 temettü ödeyeceğini ve elinizde de bu şirkete ait 100 hisse senedi olduğunu varsayalım. Hisse senetlerinin nominal değerle ölçüldüğünü bilmeniz gerekiyor ve bu değer borsada 1 TL olarak belirtilmektedir. 1 TL karşılığında 60 kuruş temettü alırsınız ve 100 adet hisseden de 60 TL temettü almış olursunuz. Bu şekilde hisselerin fiyat dalgalanmalarının yanı sıra temettüden de para kazanmış olursunuz.

Marbaş Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)