E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMango Gıda paramparça oldu---

Mango Gıda paramparça oldu

Mango Gıda paramparça oldu
26 Ocak 2015 - 14:56 borsagundem.com

Hareketli dönemler geçiren Mango Gıda'da Ayhan Karak şirket hisselerini devretti

Türkiye’nin hâlden borsaya ilk açılan şirket konumundaki Mango Gıda’da başdöndürücü gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Şirket ait serverlar bilinçsizce söküldüğü için verlere ulaşılamıyor. İflas erteleme davası süren Mango’nun sahiplerinden Ayhan Karak da hisselerine bir inşaat şirketinin sahibine devretti.

Hürriyet'in haberine göre, Mango Gıda 5 yıl  kadar önce borsaya açıldı. Aykan Karak ve Mehmet Yayla’nın kurduklar şirket, yurtiçindeki bir dizi market zinciri yanı sıra yurtdışına da ihracat yapıyordu. Kendi ekim alanları da bulunan Mango Gıda son 2 yıldan bu yana ise mali sorunlar ile gündemde.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Plaftormu’na (KAP) geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada ise önemli bilgiler paylaşıldı. KAP açıklamasında, borçların ödenmesi karşılığında Batu Yatırım Holding’in sahibi Veli Uğur  Çabuk ile hisse devir sözleşmesi imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamanın devamında ise özetle şöyle denildi:  ‘Yapılan sözleşme sonrası şirkete ait server’ın sökülerek Batu Yatırım’a götürüldü. Bulut Bilişim yolu ile verilere ulaşılabileceği kaydedildi. Ancak 19 Temmuz 2014’de server’ı aldığımızda içindeki bilgilerin yok edildiğini gördük.  Server’ı Yetkili servise verdik ancak, dataların tümden yok olacağı riski olduğu belirtilerek bize teslim edildi.’

ŞİRKETE AİT ARAÇLAR KAYIP

Açıklamanın devamında şirket aleyhine açılmış olan 335 icra takibinin olduğuna değinilerek, şirkete ait bazı araçların ise bulunulamadığı kaydedildi. Açıklamada şirkete kayıtlı 28 artaçtan 4’ünün bulunduğu, teslim edilmeyen araçlar için ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu anlatıldı. Açıklamanın devamında ayrıca, kredi temin edebileceği iddiası ile  23 bin 160 Euro ödenen GBA Capitale Management’a yönelik takibe başlandığı kaydedildi. Anılan şirketin sahibi Gürcan Büyükarslan, Hürriyet’in ‘Hayalet bankacı’ manşeti ile gündeme taşımıştı. Büyükarslan halen Gürcistan’da tutuklu durumda. 

RBK İNŞAAT YENİ ORTAK

15 Ocak tarihli KAP açıklamasının eklerinde yer alan belgelerden birinde ise, şirketin kurucusu Ayhan Karak’ın sahip olduğu hisseyi 25 Aralık 2013'de kurulan RBK İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Lütfü Erkişi’ye devrettiği anlaşıldı. Mango Gıda’nın iflas erteleme davası ise İstanbul Anadolu 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde sürüyor. Mahkemenin kayyum atadığı şirkettin iflas erteleme dosyasına çok sayıda alacaklı müdahil olmuş durumda.

HAMAL OLARAK İŞE BAŞLADI 

Şimdilerde ciddi bir mali darboğazdan geçen Mango Gıda'nın kuruluş hikâyesi ise ilgi çekici. Mango'nun kurucu ortaklarından Ayhan Karak 11 yaşında Kadıköy haline hamal olarak adımını attı... Yıllarca sırtındaki küfeyle taşıdığı meyve ve sebzenin patronu olacağını, hayal bile edemiyordu... Ama azmetti ve borçla açtığı ilk dükkanı onu, 31 milyon TL cirolu bir şirketin patronluğuna taşıdı... Ailesi göç ettiği için yolu İstanbul'a düşen Tuncelili Ayhan Karak, Türkiye'yi derinden sarsan ekonomik krizlere rağmen meyve sebze halinde sıradışı bir başarı hikayesine imza attı.

2001 krizi öncesi ortağı Mehmet Yayla ile Kadıköy halinde Mango Gıda ismini verdikleri ilk dükkanını açarak meyve sebze ticaretine başlayan Karak, işleri hızla büyüttü. Önce çiftçilere sözleşmeli üretim yaptırdı, hemen ardından ulusal marketlerin raflarında yerini aldı. Ortaklar, 2005'de 7 milyon TL, 2006'da 9, 2007'de 22, 2008'de 28, 29'da 31 milyon TL ciroya ulaşan Mango Gıda'yı 2010'da da halka açtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet egemen26 Nisan 2022 16:38

    AYHAN BEYİN ÇALIŞMALARI VAR DİYE DUYUM ALDIM ...

  • @_Analizci_26 Ocak 2015 16:06

    Bu herif bu tiple ne iş yapsa batar, bence ssk lı bir işe girip çalışsın..

  • Esra altın 10 Eylül 2021 10:32

    Lütfen boş konuşmayın. Tipiyle yaptığı işin ne alakası var? Tipinden size ne? Hem ALLAH nasıl yarattıysa öyle güzeldir.. Ayrıca gayet yakışıklı adam..işinize bakın lütfen

  • ali26 Ocak 2015 15:03

    son saniye verilerine ulaşamazsınız gerisi durur. bütün işlemler son saniyedemi oldu acaba