E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMalum manipülatörün Gersan operasyonu---

Malum manipülatörün Gersan operasyonu

Malum manipülatörün Gersan operasyonu
19 Aralık 2017 - 13:59 borsagundem.com

Son günlerde sürekli devre kesici uygulamasına maruz kalan Gersan Elektrik hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Gersan Elektrik hisseleri 15 günde 1.90 liradan 5.5 liraya yükseldi. Hisse kısa sürede yüzde 190 prim yaptı. Hissede başlayan hızlı yükseliş 5 Aralık tarihinde şirketin yaptığı şu açıklama sonrası başladı: "Şirketimiz ile Tesla Motors Netherlands B.V. ("Tesla") arasında Tek Taraflı Gizlilik Sözleşmesi imzalanmıştır.
Söz konusu sözleşme gereği, Tesla ile Şirketimiz arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalanmıştır. Tesla, bu amaçla sadece kendi teknolojisi, üretimi, planlamaları ve operasyonları ile ilgili gizli veya özel bilgileri açıklayabilir. "

OLASI İŞBİRLİĞİ

Açıklamada, elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için sözleşme imzalandığı belirtiliyor. Yani kesin alınmış bir karar yok. İşin büyüklüğü, şirkete sağlayacağı katkı başta olmak üzere henüz hiçbir detay belli olmamasına rağmen hisseler 10 günde yüzde 100 yükseliyor.

TİCARİ BAĞ İÇERMİYOR

Gersan Elektrik Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Serdar Şalcı da benzer bir açıklama yapıyor. Salcı, Tesla Netherlands ile anlaşmanın teknik bilgi alışverişini içerdiğini belirtiyor. Şalcı, "Bu anlaşma şu anda herhangi bir ticaret bağı içermiyor ama teknik olarak ürünlerin Tesla araçlarına uyumluluğunu ve Tesla araçlarını tüm dünyada hem düşük hem yüksek hızda şarj edebilecek ürünlerin üretimindeki teknik bilgi alışverişini kapsıyor" diye konuşuyor.

Borsa kulislerinde ise söz konusu KAP açıklamasını kullanarak hissede operasyon yapan bir grubun olduğu ileri sürülürken, yanı sıra ismi sık sık manipülasyonla anılan bir oyuncunun da işlem yaptığı söyleniyor. Kısa vadede yaşanan hızlı yükselişin yatırımcılar için büyük risk taşıdığı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,74
En Yüksek: 40,74
En Düşük: 37,16
Değişim 9,99 %
FK: 0,00
PD / DD: 7,26
İşlem Hacmi 167.808.947
Toplam Adet: 4.248.434
Ağırlıklı Ort.: 39,35
ETİKETLER :
YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)