E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMakro-Uyum birleşip halka açılacak---

Makro-Uyum birleşip halka açılacak

Makro-Uyum birleşip halka açılacak
22 Haziran 2016 - 14:02 borsagundem.com

Şeref Songör yeni planı açıkladı… Uyum ile borsadan çıkmaya hazırlanan Makro birleşecek, 2017’de tekrardan halka arz olunacak

Geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde, “Uyum ve Makro'nun halka açık olan Uyum'un çatısı altında birleşmesi bu şirket daha küçük olduğu için imkansız” diyen ve Borsa İstanbul macerasına ara verdiklerini söyleyen Makro Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, yeni planı açıkladı. Songör Uyum’un borsadan çıkmasının ardından iki şirketin birleşmesini tamamlayacakları nı belirtti ve “2017'de tekrardan halka arz olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Ayşegül Sakarya Pehlivan’ın Ekonomist’te yer alan ‘perakendede kartlar yeniden karılıyor’ haberine göre sektörde dengeleri etkileyecek önemli bir gelişme de Uyum Marketler tarafında yaşanıyor. 2014 yılında Ankaralı Makro Market'in satın aldığı Uyum Marketleri, borsadan çıkmaya hazırlanıyor. Makro, Uyum birleşmesini tamamladıktan sonra 2017'de tekrardan halka arz planlıyor. Ankara merkezli Makro Market'in 15 ilde 252, Uyum Market'in ise 60 mağazası bulunuyor. Hisseleri borsada işlem gören Uyum'un yüzde 30 hissesi halka açık. Halka açık hissenin yüzde 92,23'ü Makro Market'e, yüzde 5,83'ü ise Makro Market'in ortaklarından Şeref Songör'e ait. Kalan yüzde 1,93'lük hisse ise küçük yatırımcının elinde. Önümüzdeki iki aylık süreçte borsadan çıkışın tamamlanacağını söyleyen Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, "Bu çıkışın ardından üçüncü çeyrek bilançolarında zıplama yapabileceğimizi düşünüyoruz. İki tane şirketin birleşmesi kolay değil. Bu sürecin ardından birleşmeyi tamamlayacağız. 2017'de tekrardan halka arz olmayı planlıyoruz" diyor.

PAY ORANLARI NE KADAR?

Nisan ayında Makro Market’ten KAP’a yapılan açıklamada, Uyum Gıda'da birlikte hareket eden ortakların toplam pay oranının yüzde 98,1'e ulaştığı belirtilmiş, açıklamada, 27.04.2016 tarihi itibariyle şirketin Uyum Gıda A.Ş.'deki pay oranının/oy haklarının yüzde 92,2427'e, Grup Şirketler Başkanı Şeref Songör'ün pay oranının/oy haklarının ise yüzde 5,8333'e ulaştığı ifade edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)