E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMakro ekonomi yazarı Eğilmez'e 'Sermaye Piyasası Yazarı' ödülü---

Makro ekonomi yazarı Eğilmez'e 'Sermaye Piyasası Yazarı' ödülü

Makro ekonomi yazarı Eğilmez'e 'Sermaye Piyasası Yazarı' ödülü
26 Nisan 2017 - 10:48 borsagundem.com

Hazine, bütçe, enflasyon, cari açık denince Türkiye’de akla gelen ilk üç isimden biri olan Mahfi Eğilmez’e TSPB tarafından ‘Sermaye Piyasası Yazarı’ ödülü verildi. Eğilmez de şaşkınlığını attığı tweet’le paylaştı…

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) yine çok tartışılacak bir olaya imza attı. Bu kez tartışmanın gündemi, TSPB Sermaye Piyasası Yazarı Ödülü...
Tartışmayı başlatan isim de makro ekonominin duayen ismi Mahfi Eğilmez. Daha doğrusu Mahfi Hoca’nın attığı “Hayatımda hiç sermaye piyasası yazısı yazmadığım halde şimdi de yılın sermaye piyasası yazarı ödülünü aldım” tweet’i…

İKİ YIL ÖNCE…

2015 yılında Türkiye’nin büyük eksiği finansal okuryazarlığı artırmak adına Birlik tarafından düzenlenen ‘kısa film yarışması’, jüri seçimindeki dikkatsizlik nedeniyle büyük bir eleştiriye uğramıştı. Borsagundem.com’un manşetten yayınladığı tepkiye yol açan eksiklik, toplumu tasarrufa yöneltecek, yatırım bilincini artıracak mesajların verilmesi hedeflenen yarışmada, eserleri değerlendirecek, dereceye girecekleri seçecek isimler arasında bir ekonomistin olmamasıydı. Jüriye gazete spor servisi yöneticisi, haber editörü, sinema yazarı, eleştirmen ve iletişim hocası çağrılırken, önemli bir mesaj sorumluluğunun yükleneceği çalışma için mutlaka olması gereken, ekonominin, ekonomi medyasının ustalarından birine bile davet gitmemesi hem çok tartışma yaratmış hem de sektörün aktörlerini fazlasıyla üzmüştü.

TSPB yarışmasında çok tartışılacak jüri

İKİ YIL SONRA…

O günlerde böyle bir jüride ekonomistlere yer vermeyerek büyük bir yanlışa imza attığı konuşulan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, iki yıl sonra yine çok konuşulacak, tartışılacak bir ödülle sahne aldı.
II. TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri için gönderilen ve “Gerçeklik, yenilikçilik, sosyal farkındalık, özgünlük ve etik gibi kriterler göz önünde bulundurularak, kamuoyunu bilgilendirici haber akışı sağlayıp sermaye piyasasına ve topluma fayda sunan basın yayın organları ödüllendiriliyor” ifadesine yer verilen duyuruda, “Sermaye piyasası yazarı, TV programı ve haberi olmak üzere 3 kategoride ödüller sahiplerini bulacak” denildi. TV, gazete ve internet ekonomi haber portalları da yaklaşık bir ay önce belirledikleri kategorilerde birer adayla sektörde heyecan uyandıran bu yarışmaya katıldı.

“2016 SERMAYE PİYASASI YAZARI ÖDÜLÜ” MAHFİ EĞİLMEZ’E

Ve önceki gün ödüller törenle açıklandı. Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de TSPB Başkanı İlhami Koç’un evsahipliğinde düzenlenen, seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı gecede ödüle layık görülenler açıklandı. 2016 yılındaki aracılık işlemleri, kurumsal finansman işlemleri, saklama faaliyeti, portföy yönetim faaliyetleri, yatırım ortaklıkları ve sermaye piyasası basını gibi kategorilerde, toplam 20 dalda ödüller sahiplerine takdim edildi.
Sermaye Piyasası Basını Ödülleri Kategorisi’nde “2016 Sermaye Piyasası Yazarı Ödülü”, TSPB’nce belirlenen seçici kurul tarafından Dr. Mahfi Eğilmez’e verildi. Eski Hazine Müsteşarı, bürokrasinin önemli ismi, akademisyen kimliğiyle yıllardır ön planda olan, makro ekonomi ustası, hocası, ünlü TV yorumcusu Mahfi Eğilmez adına takdim edilen ‘Sermaye Piyasası Yazarı’ ödülü sıcak bir ortamda geçen gecede davetliler tarafından alkışlarla karşılandı.



MAKRO EKONOMİ USTASI, YAZARI MAHFİ HOCA BİLE ÖDÜLE ŞAŞIRDI!

Haliyle kimse, “Niye bu ödül bir makro ekonomi yazarına takdim edildi” diye sormadı. Ta ki Mahfi Hoca’nın tweet’ini okuyana kadar… ‘Hazine, bütçe, enflasyon, cari açık’ denince Türkiye’de akla gelen ilk üç isimden biri olan Mahfi Eğilmez’in bile aldığı bu ödüle çok şaşırdığı 15 kelimelik yazısına yansıdı: “Hayatımda hiç sermaye piyasası yazısı yazmadığım halde şimdi de yılın sermaye piyasası yazarı ödülünü aldım”…
İşte Mahfi Eğilmez farkı;
Tweet’i ekonomi dünyasına attı, golü de TSPB’ne…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)