E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakMaketten satışa süre ayarı---

Maketten satışa süre ayarı

Maketten satışa süre ayarı
28 Şubat 2015 - 08:03 borsagundem.com

Hükümet, seçimden önce çıkarmayı planladığı düzenlemeler için takvim sıkışınca yeni bir torba yasa hazırlığı başlattı

Hükümet, seçimden önce çıkartılmak üzere yeni bir torba yasanın hazırlıklarına başladı. Torba, İç Güvenlik Paketi'nin hemen ardından Genel Kurul'a indirilecek ve yasalaştırılacak. Daha sonra da Meclis seçim tatiline girecek. Yasa kapsamında inşaat ve bankacılık sektörlerine ilişkin önemli düzenlemelerin yer alması planlanıyor. İnşaat sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında yer alan maketten konut satışlarında teslim süresi 42 aya çıkartılacak. Kredi Sigorta Fonu'ndaki 1 milyar liralık güvencenin, 2 milyar liraya çıkartılması, Bakanlar Kurulu'na da bunun 10 katına kadar artırma yetkisi verilmesi de gündemde. 

DÜZENLEMELER 1 AYI GEÇER 

Meclis gündeminde bulunan düzenlemelerden aile, iş güvenliği, bankalar ve enerji sektörüne ilişkin düzenlemelerin hepsinin önümüzdeki bir aylık süre içinde çıkartılması mümkün görünmüyor. Bu tasarı ve tekliflerin içindeki bulanan, seçim öncesi çıkartılması gereken bölümler torba teklifin içine alınacak. Ayrıca bakanlıkların istediği bazı düzenlemeler de buraya eklenecek. Torbaya girmesi beklenen maddelerde inşaat sektörünü yakından ilgilendiriyor. Bu düzenlemeler şöyle: 

-KOOPERATİFLER TİCARETE: 
Yapı kooperatiflerinin denetim ve sorumluluğu Gümrük Bakanlığı'na verilecek. Şu anda bu işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. 

-MAKETTEN EV SATIŞI: 
Maketten ev satışında teslim süresi 36'dan 42 aya çıkartılacak. 

-CAYMA HAKKI: 
Ev alan vatandaşlara da cayma hakkı olacak. Bir yerden ev alan ancak 30 ay içinde bundan vazgeçenler yüzde 2 ceza ödeyecek. 30 ay üstünde bir süre sonra "evi almak istemiyorum" derse ödeyeceği ceza yüzde 4 olacak. Bu durumda olanlar yatırdıkları paraları 6 aydan geri alabilecek. Bu süre şu anda 3 ay olarak öngörülüyor. 

-KREDİ SİGORTA FONU: 
Kredi Sigorta Fonu'ndaki 1 milyar liralık güvencenin, 2 milyara çıkartılması, Bakanlar Kurulu'na da bunun 10 katına kadar artırma yetkisi verilmesi de planlanıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)