E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMakam araçlarının kirasına bakın!---

Makam araçlarının kirasına bakın!

Makam araçlarının kirasına bakın!
26 Mayıs 2013 - 11:21 borsagundem.com

En pahalı makam aracı kirası Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın Mercedes'i için ödeniyor

En yüksek kira, aylık 7 bin 600 avro ile, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın Mercedes’i için ödeniyor.
Gazeteport'un haberine göre, devlet makam aracında, ‘’Kiralık döneme’’ geçti. Üst düzey bürokratlar ve yüksek yargı mensupları için, yeni makam aracı alınmasından vageçildi ve kiralama yöntemi benimsendi.
EN PAHALISI O

Bakan yardımcıları ve Valiler için için aylık 5-10 bin liraya Audi marka, ya da Jeep tipi araçlar kiralanırken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç fark attı. Kılıç’ın Mercedes aracı için, aylık 7 bin 600 avro ödeniyor.
Kılıç’ın kiralık makam aracı TBMM gündemine de getirilmiş ve CHP Eskişehir milletvekili Süheyl Batum, ‘’’7 bin 600 avroyu günlük kurla çarpın, ayda 20 bin liraya yakın eder. Bir yılda 220 bin kira parası veriliyor, bu nasıl iş, keşke satın alsaydınız ’’ demişti.
Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu için de Audi A-8 makam aracı kiralandı. Balkanlıoğlu ‘’Mevcut makam aracı sık sık arıza yapıyor, tamir masrafı çıkarıyordu. İkinci el bir araç kiralandı, kirası 10 bin lira diye yazıldı ama bu doğru değil, aylık 5 bin lira’’ dedi.
218 MİLYON KİRA

Devlet makam araçlarının yanı sıra, kamu kuruluşları için, yüksek miktarlarda bina kirası da ödüyor. 2012’de ödenen kira 218 milyon lirayı buldu. Devlet, kiraladığı hizmet binaları için 2006 yılında 75 milyon lira kira ödemişti.
2011'in ilk 4 ayında, kamu kurumlarının kiralık hizmet binaları için 50 milyon lira, geçen yıl ise 58 milyon lira ödendi. Bu miktar bu yılın ilk 4 ayında isei 74 milyon lira oldu. Birçok bakanlık ve bakanlıklara bağlı Genel Müdürlük ya da Başkanlıklar ile üst kurullar kiralık binalarda faaliyet gösteriyor.
DAVUTOĞLU'NUN KİRALIK VİLLASI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için 2009 yılında Kayserili iş adamı Ahmet Hattat’a ait Ankara’nın Gaziosmanpaşa’da kiralanan villa da yıllardır tartışılıyor. Bu villaya 2009’da 234 bin lira ödendi. Bu rakam 2010’da 486 bin liraya çıktı. 2011’de 529 bin, 2012’de 572 bin lira ödendi. Villanın bugünkü aylık kirası da 50 bin lirayı buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)