E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMahkumlar tünel kazıp kaçtı---

Mahkumlar tünel kazıp kaçtı

Mahkumlar tünel kazıp kaçtı
26 Mayıs 2017 - 09:00 borsagundem.com

Brezilya'daki bir cezaevinde tünel açan mahkumlardan 91'i firar etti, kaçış son beş aydaki ikinci vaka olarak kayıtlara geçti

Son dönemde sık sık cezaevi firarlarıyla gündeme gelen Brezilya'da, yeni bir kaçış gerçekleşti. Ülkenin doğusunda yer alan Rio Grande do Norte eyaletindeki Parnamirim cezaevinde kalan 91 mahkum, kazdıkları tünelden sabaha karşı firar etti.

Yetkililer, kaçan mahkumlardan sekizinin yakalandığı bilgisini veriyor. Diğer mahkumlar ise, tanınmamak için elbise değiştirdi.

Tünelden çıkan mahkumların, firar sırasında en az iki otomobil ve bir motosikleti kullandığı belirtiliyor.

Parnamirim'deki kaçış, bu yıl gerçekleşen ikinci firar. Mahkumların kaçışına içeriden yardım edilip edilmediği araştırılıyor.

Cezaevinden 7 Ocak'ta gerçekleşen ilk firarda 14 mahkum dış duvarda açtıkları bir delikten kaçmıştı. Cezaevindeki mahkumların kaçışını kolaylaştırdığından şüphelenilen bir askeri polis memuru görevden alınmıştı.

Kapasitesi 436 kişi olan eyalet cezaevinde yılın ikinci firarı öncesi 589 mahkum bulunuyordu.

Yetkililer, Parnamirim'de iki yıl önceki isyanlar sırasında hücre demirlerinin çıkartıldığını aktarıyor. O dönemden bu yana, mahkumlar ortak alanlarda ve bina içlerinde serbest.

Atlas Okyanusu kıyısında yer alan Rio Grande do Norte eyaletindeki Alcaçuz ve Rogerio Coutinho Madruga cezaevleri, geçen yıl çıkan isyanlarda adeta yerle bir olmuştu. İsyanlar sırasında 56 mahkum cezaevi duvarlarından atlayarak ve kazdıkları tünellerden geçerek firar etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)