E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMado'dan pirinçli dondurmayla Çin atağı ---

Mado'dan pirinçli dondurmayla Çin atağı

Mado'dan pirinçli dondurmayla Çin atağı
25 Nisan 2017 - 06:27 borsagundem.com

Yurtdışı atılım stratejisi çerçevesinde uzun süredir Çin’i gözüne kestiren Mado, ülkeye özel pirinçli dondurma üretti. Hedef ise bin bayii açmak...

Geçen yılın sonunda azınlık hisselerinin satışıyla ilgili Katarlı Al Sraiya ve Bahreynli Venture Capital Bank’la el sıkışan Kahramanmaraşlı Mado, yurtdışında büyüme çalışmalarına hız verdi. Selanik’teki bayinin ardından Doğu Avrupa’yı yakın markaja alan şirketin bir ayağı da Uzak Doğu’da. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, bir süredir girişimlerde bulundukları ve bayilik görüşmeleri yürüttükleri Çin’de çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Kanbur, Çin’e ‘onların metodlarıyla’ gireceğinin altını çizerek, “Çinliler dünyaya nasıl yayıldı, her şeyi 1 liraya satarak. Elbette burada 1 lira temsili, yani ucuzcu mağazalar açarak yayıldılar. Ben de Çin’de tabir yerindeyse 1 liralık dondurma satan dükkanlar açacağım. Onların yöntemiyle ülkede dondurma pazarını ele geçireceğim” dedi.

Pirinçli dondurma yaptım

Kendisini bir “Ar-Ge adamı” olarak nitelendiren Mehmet Kanbur’un Çin’le ilgili hedefleri büyük. Bunun için de bölge insanının damak tadına uygun ürünler geliştirmeye başladığını anlatan Kahramanmaraşlı işadamı, Türkiye’deki sütlaca benzeyen, Çin’e gözel, pirinçli dondurma yaptıklarını söyledi. Kanbur, “Baktım McDonald’s Çin mönüsüne pilavı koymuş, ben de dondurmanın içine pirinci koydum” diye konuştu. Guangzhou kentinde bir bayi ile anlaştıklarını anlatan Kanbur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biraz yavaş ilerliyor ama açılışı Ramazan Bayramı’na yetiştirmek istiyorum. Hedefim 1.000 bayiye ulaşmak. Ülkeyi beş pazarlama alanına bölerek ilerleyeceğim. Lojistik uzun sürüyor.”

Yabancıya akademi kuruyor

Mado, meşhur Maraş dondurmasının sırrını kimseyle paylaşmıyor. “Biz dondurmayı üretmeyi değil, satmayı öğretiyoruz” diyen Mehmet Kanbur, yurtdışı satış ağı büyüyünce buradaki ekiplerin eğitimi için bir akademi kurma kararı aldıklarını ifade etti. Kanbur, “Dubai, Bahreyn, Hollanda, Danimarka gibi birçok ülkeye dondurma ve tatlı satıyoruz. Dünya dondurmayı kışın da yiyor ve bir tatlı olarak görüyor. Ancak Maraş dondurması özel bir ürün. Satışı, sunumu farklı. Her franchise verdiğim ülkeye usta gönderiyorum. Şimdi her ay ara eğitimlere de başlayacağım. Ancak dil sıkıntısı çekiyoruz. O nedenle Kahramanmaraş’ta bir akademi kurarak ustaları burada eğitmeyi hedefl iyoruz” diye konuştu. (Dünya / Yasemin Salih)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)