E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMadeni paradan Atatürk portresinin kaldırılması...---

Madeni paradan Atatürk portresinin kaldırılması...

Madeni paradan Atatürk portresinin kaldırılması...
21 Şubat 2017 - 23:38 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Atatürk'ün portresinin yeni basılan madeni paralardan çıkarılması söz konusu değil. Bunlar sınırlı sayıda basılan hatıra paralardır" dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Atatürk'ün portresinin yeni basılan madeni paralardan çıkarılmasının söz konusu olmadığını, bunların sınırlı sayıda basılan hatıra paralar olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere vergi indirimi, Ahilik Sandığı kurulması, yabancılara konut ve iş yeri satışlarında KDV istisnası, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarını yeniden yapılandıran düzenlemeleri de içeren "Torba teklif"in üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Teklifin tümü üzerinde soruları yanıtlayan Şimşek, emeklilere promosyon noktasında da uzun süredir olan beklentiye ilişkin çözüm üretildiğini, uygulamada sıkıtılar varsa bunları inceleyeceklerini söyledi.

Dar ve sabit gelirlere ilişkin AK Parti hükümetlerinin ciddi vergi indirimleri yaptığını belirten Şimşek, gündemde ilave bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

Çiftçilerin özel bankalara olan borçlarıyla ilgili düzenleme yapılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Şimşek, Ziraat Bankasına borçlarının yüzde 5 faizle yapılandırılmasının önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Atatürk'ün portresinin yeni basılan madeni paralardan çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirten Şimşek, "Bunlar sınırlı sayıda basılan hatıra paralardır. Hiçbir şekilde ülkemizin kurtarıcısı, kurucusu ve hepimiz için büyük lider olan Atatürk'ün portresinin madeni paralardan çıkarılması asla ve asla söz konusu değildir, olmayacaktır. Hatıra paralara sınırlı bir istisnadır." dedi.

Türkiye'nin zor bir konjonktürden geçtiğini dile getiren Şimşek, "Geçici birtakım sıkıntılar var ama inanıyorum ki daha çok reformla, rasyonel politikalarla Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir sorun yoktur. Türkiye'nin geleceği parlaktır." diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, soru cevap işleminin ardından birleşime ara verdi.

Verilen aradan sonra hükümet ve komisyonun yerine oturmaması üzerine Bahçekapılı, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Altay22 Şubat 2017 15:49

    Inönü resimli banknotu kimler piyasaya vermişti .

  • Altay22 Şubat 2017 14:47

    Inönü resimli parayı kimler piyasaya vermişti

  • faruk bulut22 Şubat 2017 12:58

    15 TEMMUZDA MURADINIZA EREMEDİNİZ KUDURMAYIN.

  • GÜLHAN22 Şubat 2017 12:57

    15 YIL ÖNCESİYLE ŞİMDİ AYNIMI YUH OLSUN SİZE..NANKÖRLÜK DÜZELMEYEB BİR ŞEYMİŞ DEMEK. MİS GİBİ ÜLKEMİZ VAR.AYIP AYIP ATATÜRKÜN RESMİYMİŞ DAHA İYİ KALDIRDIKLARI MİLLET O PARAYI HANGİ ELLERLE TUTUYOR KİMİ KİRLİ ELLERLE ATATÜRKE YAKIŞTIRIYORMUSUNUZ BU ELLERLE TUTULMASINI YUHH.

  • Hatıraymış22 Şubat 2017 12:16

    hatıra para sınırlı sayıda basılır,piyasadaki paranın yarısı kadar bakılmaz.İşiniz gücünüz Atatürke zarar verip onu silmeye çalışmak.Bıtakın bu işleri berbat ettiğiniz ülkeyle ilgilenin.

  • Hayır Hayır22 Şubat 2017 11:25

    Stad isimlerini Arena yaptınız.Fetö nün olimpiyat parasını bastınız.Şimdi bir bahane ile yine Para üzerinde ATATÜRK resimlerini kaldırıyorsunuz.Ne yaparsanız yapın milletin kalbinden ATATÜRK sevgisini kaldıramayacaksınız.

  • Ekremeren 22 Şubat 2017 10:55

    Bir okul bir fabrika açmadın. Sat sAt

  • misafir22 Şubat 2017 10:46

    sayın munci rumuzlu arkadaş bunun şununla bununla ne alakası var milli bir konuda bu konuyu kişilere indirgemek ne kadar üzücü.ne demek gelsin sizi şu kurtarsın neyden kurtaracak aklından geçen bir şey varsa açıklada başımıza ne gelecek bilelin.karnımdan konuşma.

  • psiko22 Şubat 2017 10:45

    önce nabız yokluyorlar.baktılar akıllı insanlardan ses çıkıyor,koyun popilasyonundan ses yok.hatıra deyip çık işin içinden.niyet belli ama

  • demirhan yurduseven22 Şubat 2017 10:43

    dün bir tanede bana rastladı.baktım baktım inanım gözlerim yaşardı.yazık ya nereye gitmeye çalışıyoruz.insan ayağına balta vururmu.

  • Ahmet kurt22 Şubat 2017 10:37

    Sosyal medyada okumuştum. Banka vermiş. Halk geri vermiş. Hatıra para nasıl oluyorda bankadan müşteriye veriliyor.

  • geç22 Şubat 2017 10:12

    Sizin niyetinizi biz biliyoruz,hiç kimse kusura bakmasın

  • irfan22 Şubat 2017 06:44

    1999 yılında Cumhuriyetin 75.yılında bastırılan hatıra parasında da Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün resmi yok o zaman bu kadar sorun olmamıştı. satınalmak isteyen internette araştırsın.

  • Okutan 22 Şubat 2017 01:52

    Tepki gelince hatira diyorlar

  • munci22 Şubat 2017 01:14

    misafir kılıçdaroğlu kurtarır sizi ama bu kafayla 100 sene daha beklersiniz.

  • mt22 Şubat 2017 00:11

    Öyle hatıranın içine... Birilerinin aklından geçirmesi bile esef verici.

  • Misafir21 Şubat 2017 23:48

    mahvettiğiniz ülkeyi hangi reform kurtaracak ki ?