E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron: Esad işlediği suçların hesabını verecek---

Macron: Esad işlediği suçların hesabını verecek

Macron: Esad işlediği suçların hesabını verecek
18 Aralık 2017 - 09:54 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye lideri Esad'ın geçiş döneminde muhatap alınacağını ancak sonrasında işlediği suçlar için kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'deki savaşın şubat sonuna kadar sona ereceğini belirterek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve temsilcilerinin geçiş döneminde muhatap alınacağını, daha sonra ise Esad'ın işlediği suçlar için kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Macron, Fransız 2. Kanalı'nda katıldığı özel yayında gündeme dair soruları yanıtladı.
Göreve geldiği haziran ayından bu yana ikinci kez ulusal televizyona çıkan Macron, uluslararası arenada yeni bir liderliğin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Programda Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmelere de değinen Macron, "Suriye'deki savaşın şubat sonuna kadar kazanılacağını, Beşar Esad'ın görevde olacağını, kendisiyle ve temsilcileriyle irtibatın devam edeceğini" ifade etti.

Suriye'de Esad'ın varlığının, savaşı kazanan taraflardan olan Rusya ve İran'ın korumasında olduğu için devam edeceğini aktaran Macron, "Beşar Suriye halkının düşmanı, benim düşmanım ise DEAŞ" ifadelerini kullandı.

Macron, geçen hafta yaptığı açıklamada, Fransız ordusunun uluslararası koalisyon çerçevesinde Eylül 2015'ten bu yana devam eden Suriye operasyonunu sona erdireceğini kaydetmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı da, perşembe günü yaptığı açıklama ile Suriye'nin DEAŞ'tan temizlendiğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)